19.7 C
Athens

Άρης: Η «μαύρη τρύπα» του Βικελίδης και το ξεκάθαρο μήνυμα Καρυπίδη ενόψει Τούμπας

Ο Άρης παρουσιάστηκε «άδειος» από ιδέες και πάθος σε δεύτερο σερί ντέρμπι στα πλέι οφ και δείχνει να κάνει τη (νέα) κοιλιά του στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, με τους οπαδούς των Κίτρινων να αντιδρούν και τον Καρυπίδη να κρούει το καμπανάκι στους παίκτες

Ήταν 20 Νοεμβρίου του 2021 όταν ο Άρης γνώριζε την πιο βαριά ήττα της σύγχρονης ιστορίας του σε εντός έδρας παιχνίδι (0-5) από τον ΠΑΣ και οι δρόμοι γύρω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» μύριζαν μπαρούτι.

Στο σήμερα, 6 μήνες μετά και με τους Κίτρινους να βρίσκονται πλέον στην εποχή Μπούργος, οι οπαδοί του Άρη ξέσπασαν ξανά κατά πάντων, καθώς στην αναμέτρηση με τις ρεζέρβες του πρωταθλητή Ολυμπιακού είδαν την ομάδα τους να παίζει δίχως πάθος, καθαρό μυαλό και ενέργεια σε αυτό που θεωρούταν ένας από τους 3 «τελικούς» που απομένουν για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Εν ολίγοις, ο Άρης σπατάλησε μέσα σε δύο αγωνιστικές και κατά μεγάλο βαθμό από δικά του λάθη το πλεονέκτημα που είχε αποκομίσει για την τρίτη θέση, μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ (1-2) επί της ΑΕΚ και πλέον έχει μπροστά του δύο ντέρμπι δίχως αύριο που είτε θα του σώσουν, είτε θα του καταστρέψουν ολοσχερώς τη φετινή σεζόν.

Τα χειροκροτήματα από τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ τρεις εβδομάδες νωρίτερα μετατράπηκαν σε δικαιολογημένη γιούχα και λαϊκά δικαστήρια έξω από τα αποδυτήρια των Κίτρινων, εκεί όπου αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών του Άρη αναζήτησαν απαντήσεις για την «αδιαφορία» ή αν προτιμάτε ανυπαρξία της ομάδας τους στο χθεσινό ματς. Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που «μπλόκαρε» φέτος στο Βικελίδης.

Είχαν προηγηθεί άλλες 8 στις οποίες ο Άρης δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από το μηδέν (οι τρεις μόνο στα πλέι οφ) με τους Θεσσαλονικείς να έχουν τη χειρότερη συγκομιδή τερμάτων στα εντός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα από τις υπόλοιπες ομάδες του BIG-5 και να δημιουργούν κατά μέσο όρο μόλις 3,9 καθαρές ευκαιρίες ανά αγώνα. Μάλιστα, στα ντέρμπι αυτό το ποσοστό πέφτει ακόμα πιο κάτω από το μέσο όρο (2,9).

Ο Άρης δυσκολεύεται πολύ, περισσότερο από τον καθένα στα πλέι οφ, να δημιουργήσει φάσεις με την μπάλα στο δικό του τρίτο, δείχνει να (ξε)μένει από ιδέες στα κρίσιμα ματς και να αγχώνεται παραπάνω από το συνηθισμένο όταν αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του.

Όλα τα παραπάνω αλλά πρωτίστως η κάκιστη εικόνα της ομάδας στα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έφεραν την «έκρηξη» μερίδας του κόσμου εντός κι εκτός γηπέδου, δίχως πάντως να ξεφεύγει η κατάσταση.

Ούτως ή άλλως αυτό ζήτησε και ο πρόεδρος της ομάδας, Θόδωρος Καρυπίδης μετά το τέλος του κυριακάτικου ματς με τους Πειραιώτες. Υπομονή και πίστη μέχρι το τέλος της σεζόν, που οποιοδήποτε σενάριο πέραν της κατάληψης ενός ευρωπαϊκό εισιτηρίου θα είναι καταστροφικό για τους Κίτρινους. Γι’ αυτό και ο Καρυπίδης φρόντισε να… τρίξει τα δόντια των παικτών του ζητώντας το 3/3 μέχρι την ολοκλήρωση των πλέι οφ, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη (11/5, 18:30) στην Τούμπα. Ειδάλλως, άπαντες εντός του συλλόγου κινδυνεύουν με πρόστιμο. Κι αυτή τη φορά θα είναι βαρύ…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς