21.1 C
Athens

Άρης: Ο Γιοβάνοβιτς τού υπενθύμισε ότι ο Μάντζιος ήταν μόνο ένα μέρος του προβλήματος

Οι καλά κρυμμένες αδυναμίες των Κιτρίνων από την εποχή του Μάντζιου παρέμειναν κάτω από το χαλί στα πρώτα παιχνίδια με τον Μπούργος στο τιμόνι, αλλά ο Γιοβάνοβιτς φρόντισε να τις επαναφέρει στην επιφάνεια με έναν τρόπο που μπορεί να αποδειχθεί «σωτήριος» για τους Θεσσαλονικείς

Ο Άρης είχε τη «χρυσή» ευκαιρία από σήμερα να βρίσκεται μόνος τρίτος, αφήνοντας στο -5 τον πέμπτο Παναθηναϊκό και προσπερνώντας την ΑΕΚ έχοντας τη δυνατότητα να την αφήσει κι αυτή πίσω στην κούρσα ενός εξασφαλισμένου ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω της τρίτης θέσης. Κι αυτό γιατί στην επόμενη αγωνιστική οι Κίτρινοι θα φιλοξενήσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα και η Ένωση θα βρεθεί στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο και διαφαινόμενο πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Μέχρι εδώ το σενάριο μοιάζει ιδανικό, η ποδοσφαιρική πραγματικότητα όμως φρόντισε για άλλη μια φορά να δείξει το σκληρό της πρόσωπο στους Θεσσαλονικείς, που για πρώτη φορά στην εποχή Μπούργος έπρεπε να βάλουν κιάλια για να δουν την εστία του αντιπάλου. Και γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση…

ΜΕ ΔΥΟ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ «ΓΙΟΜΕΣ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΥΠΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΑ ΣΤΟΠΕΡ

Το κόλπο του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είχε να διαχειριστεί μία ενδεκάδα σημαντικών απουσιών, ήταν απλό και με ξεκάθαρη στόχευση. Κάποιος που έχει παρακολουθήσει έστω 4 από τα φετινά εντός έδρας παιχνίδια του Άρη (κόντρα σε Λαμία, Απόλλωνα, Βόλο και ΟΦΗ) δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία στην προσπάθειά του να αντιληφθεί πού εντοπίζεται το μεσοεπιθετικό πρόβλημα της ομάδας, το οποίο όπως φάνηκε χθες δεν μπόρεσε να αποβάλει μετά την απομάκρυνση του Άκη Μάντζιου και την πρόσληψη του Χερμάν Μπούργος. 

https://athlosnews.gr/o-aris-tou-bourgos-kanei-ta-aftonoita-schediazontas-apo-tora-tin-epomeni-sezon/

Ο Αργεντινός μπορεί να έφερε έναν αέρα αυτοπεποίθησης στους Κιτρίνους και να έβγαλε τον καλύτερο εαυτό από τους παίκτες του, τουλάχιστον στα πρώτα ματς, με αποκορύφωμα αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό (2-1), αλλά τον πυρήνα του προβλήματος δεν έχει καταφέρει -ακόμα- να τον απενεργοποιήσει. Το αποτέλεσμα; Αυτός να κάνει ξανά την εμφάνισή του χθες το βράδυ στο πιο κρίσιμο ντέρμπι της σεζόν για τους Θεσσαλονικείς, μέχρι το επόμενο. Ο Άρης αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό  με τον τρόπο που το έκανε και κόντρα σε ομάδες όπως ο Απόλλων Σμύρνης και ο Βόλος κι αυτό του στοίχισε. Όχι τόσο γιατί «υποτίμησε» τον αντίπαλο, όσο για το ότι του έδειξε μεγαλύτερο σεβασμό απ’ ότι θα έπρεπε με δεδομένο πως οι Πράσινοι ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη με σημαντικές απουσίες.

Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΚΑΙ Ο «ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ» ΓΚΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ

Η απουσία του Μαντσίνι ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, καθώς ο 34χρονος Μπρούνο Γκάμα είναι ξεκάθαρο ότι πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός εξτρέμ ή να βγάλει ένα ποιοτικό 85λεπτο και ο Ιτούρμπε εμφανίζει σημαντική έλλειψη σταθερότητας στο παιχνίδι του και πάει με την βραδιά του. Χθες δεν ήταν μία από αυτές.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Εντιαγέ, οι Κίτρινοι να μην έχουν φαντασία στο παιχνίδι τους, να δυσκολεύονται να βρουν χώρους απέναντι στην τριάδα των Σένκεφελντ, Σάρλια και Πούγγουρα και να πέφτουν στην καλοστημένη παγίδα του Γιοβάνοβιτς, που εμφανώς διαβασμένος έφυγε χωρίς να ιδρώσει με τον βαθμό από το Χαριλάου.

Το επιθετικό transition του Άρη ήταν ελλιπές αν όχι ανύπαρκτο, Σάσα και Ματίγια θυμήθηκαν την κακή περίοδο του Νοεμβρίου βλέποντας την περιοχή ως ένα «μαύρο κουτί» και ως συνήθως στα εντός έδρας παιχνίδια τους οι Κίτρινοι δεν πήραν τίποτα από το σέντερ φορ τους.

Ο Καμαρά μπορεί να έκανε τη διαφορά στο Καραϊσκάκη όταν οι κινήσεις του εκτός περιοχής και η κάθετη πάσα του στη φάση του 1-1 με τον Εντιαγέ άνοιγαν χώρους και αποδείχθηκαν υπερπολύτιμες, αλλά σε ένα  ματς που η ομάδα του όφειλε να δημιουργήσει και προσπαθούσε να επιβάλει τον ρυθμό της ήταν ξανά απόντας. Ο λόγος, όπως τα έχουμε ξαναγράψει, εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν είναι «καθαρόαιμο» σέντερ φορ, γεγονός που δεν εξυπηρετεί τόσο το σύστημα που επιλέγει (και) ο Μπούργος με δύο χαφ καισ μία τριάδα να κινείται συνεχώς από πίσω του μήπως και του ανοίξει χώρους για να εκτελέσει. Ούτως ή άλλως μόλις μία φορά στη σεζόν ο Καμαρά βρήκε δίχτυα με αυτό τον τρόπο, όταν ο Μπερτόγλιο του μοίρασε έτοιμο γκολ στο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στο «τριφύλλι» 7 μήνες πριν.

Ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΓΟΣ

Εν κατακλείδι ο Άρης με το χθεσινό αποτέλεσμα συμπλήρωσε μία επτάδα αγώνων στο «σπίτι» του από τους οποίους έχασε συνολικά 14 βαθμούς από παιχνίδια με ομάδες που δεν ήταν καλύτερες από τον ίδιο αλλά εκμεταλλεύτηκαν τις χτυπητές αδυναμίες του στο δημιουργικό κομμάτι, για τις οποίες όπως αποδεικνύεται δεν έφταιγε μόνο ο Μάντζιος.

Στα πρώτα παιχνίδια με τον Μπούργος στο τιμόνι οι περισσότερες από αυτές κρύφτηκαν κάτω από το χαλί, αλλά ήταν θέμα χρόνο να εμφανιστούν ξανά. Το θέμα είναι το πώς θα τις διαχειριστεί ο Αργεντινός τεχνικός, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ήδη οι ομάδες των πλέι οφ γνωρίζουν πώς θα τον βγάλουν νοκ-άουτ σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ακόμα και για αυτούς που το είχαν ξεχάσει, ο Γιοβάνοβιτς τους έδειξε τον δρόμο…

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς