16.5 C
Athens

Ο Άρης του Μπούργος κάνει τα αυτονόητα σχεδιάζοντας από τώρα την επόμενη σεζόν

Ο Άρης δεν έμαθε ξαφνικά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Απλά πίστεψε στο όραμα που έφερε μαζί του από την Αργεντινή ο Χερμάν Μπούργος, ο οποίος δεν έχει μαγικό ραβδάκι αλλά απέδειξε ότι με το φετινό ρόστερ οι Κίτρινοι έχουν τη δυνατότητα να «τελειώνουν» τα ματς πριν το χρονόμετρο... τελειώσει τους ίδιους

Ο Άρης δεν θυμήθηκε ξαφνικά να παίζει μπάλα ή να τη στέλνει χωρίς πολλά-πολλά στα δίχτυα. Στην πραγματικότητα απλώς «καθάρισε» το μυαλό του, εκμεταλλεύτηκε τις χτυπητές αδυναμίες των αντιπάλων του και το κυριότερο πίστεψε στο όραμα που έφερε μαζί του από την Αργεντινή ο Χερμάν Μπούργος, ο οποίος δεν έχει μαγικό ραβδάκι αλλά απέδειξε ότι με το φετινό ρόστερ οι Κίτρινοι έχουν τη δυνατότητα να «τελειώνουν» τα ματς πριν το χρονόμετρο… τελειώσει τους ίδιους.

Με λίγα λόγια και χωρίς καμία δόση υπερβολής οι Θεσσαλονικείς έκαναν τα απολύτως απαραίτητα και για πολλούς αυτονόητα απέναντι σε Ατρόμητο και Αστέρα για να πατήσουν γερά στα πόδια στους στη μάχη των play-off και να μην περιμένουν απαραίτητα την απόφαση του CAS, που όσο καθυστερεί άλλο τόσο άγχος προσφέρει στις τάξεις του συλλόγου.

Το πλάνο του Μπούργος δεν διέφερε και πολύ από αυτό του Μάντζιου. Πίεση ψηλά στην πρώτη πάσα του αντιπάλου, ο Εντιαγέ σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά από τα δύο χαφ (Σάσα – Ματίγια) και ο Καμαρά ως «ψευτοεννιάρι» στην μορυφή. Αυτό που άλλαξε στα τρία τελευταία ματς (συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) είναι ο εγωισμός και η αυτοπεποίθηση των παικτών που κατάλαβαν ότι ο φετινός Άρης δεν γίνεται να μείνει εκτός εξάδας.

Αν κανείς προσθέσει σε όλα τα παραπάνω και τον ηγετικό ρόλο που ανέλαβαν οι Μαντσίνι, Σάσα αλλά και το φορμάρισμα του Καμαρά, που χθες έκανε μετά από 7 μήνες την πιο όμορφή του ενέργεια με τη φανέλα του Άρη, θα δει την εικόνα της βαθμολογίας να αλλάζει και την αισιοδοξία για κάτι καλύτερο στα play-off να επιστρέφει.

Ο Άρης του Μπούργος απέβαλε από πάνω του την «κατάρα» των πολλών ευκαιριών, βρήκε 5 τέρματα σε σύνολο 13 τελικών στην εστία απέναντι σε Ατρόμητο, Αστέρα και πλέον ξέρει τον τρόπο με τον οποίο θα πορευθεί στα play-off, εφόσον εξασφαλίσει την παρουσία του εκεί μετά και την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό την επόμενη εβδομάδα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι τόσο να κερδίσει την τέταρτη θέση από τον Παναθηναϊκό ή ακόμα και την τρίτη από την ΑΕΚ (θα ήταν ισόβαθμος με την Ένωση αν δεν υπήρχε το -6), όσο να χτίσει από τώρα τις βάσεις της επόμενης σεζόν, που σε συνδυασμό με την πρώτη καλοκαιρινή προετοιμασία με τον Μπούργος στο τιμόνι μπορεί να προσδώσει στους Κίτρινους πολλά παραπάνω από ένα καλό πλασάρισμα στην τετράδα της φετινής κατάταξης.

In Burgos they trust…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς