25.1 C
Athens

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2: Ο Σαλάχ «έσπασε» νέο ρεκόρ και οι Ρεντς μείωσαν στο -3 από την κορυφή (vid)

Με τον Αιγύπτιο αστέρα να γράφει άλλη μία χρυσή σελίδα στο βιβλίο των κατορθωμάτων του με την Λίβερπουλ, η ομάδα του Κλοπ έφυγε με τους 3 βαθμούς από το Μπράιτον πλησιάζοντας κι άλλο τη Μάντσεστερ Σίτι

Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα, και να γίνεται μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ -επί εποχής Premier League- που πετυχαίνει 50 εκτός έδρας γκολ, μετά τους Όουεν (55) και Τζέραρντ (51), οι Ρεντς απέδρασαν από την έδρα της μαχητικής Μπράιτον με 2-0 και μείωσαν στο -3 τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας πλέον ίδιο αριθμό αγώνων (28).

Μάλιστα, ο Αιγύπτιος «killer» έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του Μέρσεσαϊντ που καταφέρνει να πετύχει 20+ γκολ σε 4 διαφορετικές σεζόν, από το 2017 μέχρι σήμερα!

ΤΟ ΕΥΣΤΟΧΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΣΑΛΑΧ ΠΟΥ «ΣΦΡΑΓΙΣΕ» ΤΗ ΝΙΚΗ

Νίκη-χρυσάφι με λίγα λόγια την ομάδα του Κλοπ που αρνείται να χάσει εντός Αγγλίας μέσα στο 2022 και εξακολουθεί να κυνηγάει τους Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, που αγωνίζονται τη Δευτέρα στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.

Η Λίβερπουλ αφού άντεξε στην αρχική πίεση των «Γλάρων» στα πρώτα 10 λεπτά της αναμέτρησης έβγαλε αντίδραση και βρήκε δίχτυα νωρίς (19′) χάρη στην… αυτοθυσία του Λουίς Ντίας.

Ο Koλομβιανός άσος που έχει αποδείξει από την αρχή ότι αποτελεί «λίρα 100» για τους Κόκκινους πρόλαβε τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και με μία κεφαλιά «αυτοθυσίας» έγραψε το 0-1 και άνοιξε το σκορ στο «Φάλμερ».

Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης έγινε έλεγχος και από τον VAR για πιθανή κόκκινη κάρτα στον γκολκίπερ της Μπράιτον, Σάντσεθ, που τελικά δεν τιμωρήθηκε κι έμεινε στο ματς παρά τη σφοδρότατη σύγκρουσή του με τον επιθετικό της Λίβερπουλ.

ΔΕΙΤΕ Τ0 0-1 ΤΩΝ ΡΕΝΤΣ

 

Οι φιλοξενούμενοι από εκείνο το σημείο και μετά ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, πήραν τη μπάλα στα πόδια τους και δεν απειλήθηκαν μέχρι να απλοποιήσουν τα πράγματα από την άσπρη βούλα στο δεύτερο μέρος.

Εκεί ο Σαλάχ, που κέρδισε και την παράβαση, έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα και ευστόχησε για αυτό που ήταν το 20ο τέρμα του στη σεζόν και οδήγησε την Λίβερπουλ στην 8η συνεχόμενη νίκη στην Premier League από τον Γενάρη και μετά.

Λίγο μετά το 2-0 ο Αιγύπτιος αισθάνθηκε μερικές ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί από τον Κλοπ ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε τρεις διοργανώσεις, με τον Φιρμίνο να μπαίνει στο ματς και να κάνει αισθητή την παρουσία του με 2-3 όμορφες ενέργειες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (12/3)

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2 (19′ Ντίας, 61′ πεν. Σαλάχ)

Μπρέντφορντ – Μπέρνλι (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ (19:30)

Κυριακή (13/3)

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα (16:00)

Έβερτον – Γουλβς (16:00)

Λιντς – Νόριτς (16:00)

Σαουθάμπτον – Γουότφορντ (16:00)

Τσέλσι – Νιούκαστλ (16:00)

Άρσεναλ – Λέστερ (18:30)

Δευτέρα (14/3)

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς