19.4 C
Athens

Επίσημο: Με 50% πληρότητα τα γήπεδα από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου!

Ο κόσμος επιστρέφει στα ελληνικά γήπεδα, αρχής γενομένης από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου

Η πληρότητα στα γήπεδα αυξάνεται όπως ακριβώς αναμενόταν! Η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και από το 10% η χωρητικότητα θα φτάσει το 50% από το προσεχές Σάββατο (19/2) όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Αυτό σημαίνει πως νωρίτερα από τις 21 Φεβρουαρίου, περισσότεροι φίλαθλοι θα μπορούν να βρεθούν στα γήπεδα για να στηρίξουν την ομάδα τους την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αίρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Σε αυριανή της συνεδρίαση, η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς