19.9 C
Athens

Άρης – Λαμία 0-0: Βαριά άρρωστος επιθετικά, τα πάντα θα κριθούν στη Φθιώτιδα

Οι Κίτρινοι έμειναν άσφαιροι για τρίτο σερί ματς μέσα στο 2022 και δείχνουν να έχουν μεγάλο θέμα στο εύκολο γκολ, με τη Λαμία να φεύγει με το μηδέν από τη Θεσσαλονίκη και να ελπίζει σε ακόμη μία έκπληξη στον θεσμό του Κυπέλλου

Οι φωνές του Θόδωρου Καρυπίδη μετά την γκέλα στη Ριζούπολη δεν λειτούργησαν ως «ξυπνητήρι» για τους παίκτες του Άρη, με τη Λαμία να φεύγει με το 0-0 από το Κλεάνθης Βικελίδης στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι 16 ανεκμετάλλευτες τελικές των Κιτρίνων φανέρωσαν για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο εύκολο γκολ για την ομάδα του Μάντζιου που προβλημάτισε ξανά με την απόδοσή της, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και πλέον θα χρειαστεί να κυνηγήσει τη νίκη και το εκτός έδρας γκολ στην πόλη της Λαμίας σε έξι ημέρες από σήμερα.

Ο  «καθρέπτης» του ματς

Σε ένα ματς που ο Άρης έψαχνε την αντίδραση και η Λαμία είχε ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη των νώτων της, οι Κίτρινοι κυριάρχησαν από το πρώτο σφύριγμα έχοντας σταθερά καλό ρυθμό στην απόδοσή τους αλλά όχι και καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Ο Άρης μπορεί να ήταν μονόπλευρος, καθώς στο 80% των επιθέσεών του επέλεγε την δεξιά πλευρά με Σούντγκρεν, Μαντσίνι και Γκάμα να πρωταγωνιστούν, ωστόσο έβρισκε τρόπους να ανοίξει την καλοστημένη άμυνα της Λαμίας χάρη στο σωστό passing game και την υπομονή στην κυκλοφορία μπάλας. Όλα καλά μέχρι να έρθει η ώρα της εκτέλεσης. Εκεί σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο ο Σαράνοφ αρνήθηκε το γκολ στους Φαμπιάνο και Γκάμα, με τον Πορτογάλο να έχει την πιο μεγάλη ευκαιρία στο 42′ και σε άλλες δύο η τελική επιλογή των παικτών του Μάντζιου δεν ήταν η πρέπουσα με τους αμυντικούς των Φθιωτών να βγάζουν αντίδραση.

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΣΕ ΤΟΥ ΓΚΑΜΑ

11-0 ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ, ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟ

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος χωρίς τελική και όντας ακίνδυνοι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, αλλά τη δουλειά τους την έκαναν. Είχαν το μηδέν στην άμυνα. Από την άλλη οι Κίτρινοι έπρεπε να βρουν λύση στο σκοράρισμα για να μην ταξιδέψουν στο «Αθ. Διάκος» με το εύθραυστο και καθόλου βολικό 0-0. 11-0 οι τελικές, στο 60-40 η κατοχή, πρωταγωνιστής ο Σαράνοφ αλλά το σκορ στο μηδέν, όπως και η θερμοκρασία στο Κλεάνθης Βικελίδης.

ΠΗΡΕ ΜΕΤΡΑ Η ΛΑΜΙΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Η ομάδα του Γρηγορίου κέρδισε μέτρα στο γήπεδο αλλά και μπόλικη αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που όσο η ώρα περνούσε αυτή κρατούσε με σχετική άνεση το μηδέν.

Στην αντίπερα όχθη οι Θεσσαλονικείς δεν διατήρησαν τον ρυθμό που είχαν σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο, τους έλειψε η φαντασία και η ενέργεια, με αποτέλεσμα να «κολλήσουν» για τρίτο σερί ματ στο μηδέν επιθετικά και για δεύτερο σερί μετά τη Ριζούπολη σε ένα μίζερο 0-0.

Κλασσική ευκαιρία δεν υπήρχε από καμία πλευρά στο δεύτερο ημίχρονο και η πιο έντονη ανάμνηση προέρχεται από τον τραυματισμό του Κουέστα σε μία φάση που έτρεξε να προλάβει τον Ρόμανιτς, πριν ο επιθετικός της Λαμίας τσιμπήσει την μπάλα και γίνει επικίνδυνος για την εστία του. Ο Ισπανός κίπερ αντικαταστάθηκε αναγκαστικά με τον Ντένις να μπαίνει στη θέση και να τραυματίζεται 15 λεπτά αργότερα! Ωστόσο ο Βραζιλιάνος έσφιξε τα δόντια και έβγαλε δίχως προβλήματα το 90λεπτο.

Οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις για τον Άρη προήλθαν από τα πόδια των Λόπεθ και… Τζανετόπουλου. Ο Ισπανός στράικερ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από πλάγια θέση στο 97′, με τον Έλληνα αμυντικό λίγο νωρίτερα να γυρίζει άτσαλα την μπάλα προς τον Σαράνοφ, αλλά ο γκολκίπερ των Φθιωτών δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.

Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (26/1) στη Φθιώτιδα, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Κυριακή αυτή τη φορά για την 19η αγωνιστική της Super League.

ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ 0-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Περράκης

Επαναληπτικός: Λαμία – Άρης (26/1)

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα (60’ Ντένις), Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Τζέγκο (60’ Εντιαγέ), Σάσα, Μανσίνι, Μπερτόγλιο (74’ Ιτούρμπε), Γκάμα (60’ Ματέο Γκαρσία), Μάνος (74’ Λόπεθ).

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νούνιες (93′ Αντέτζο),  Καραμάνος (71’ Μπαγκουρά), Τάιρον (64’ Τζανδάρης), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

 

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς