19.2 C
Athens

«Στον Ολυμπιακό δεν είναι… γατάκια, ήθελαν να μας κατασπαράξουν!»

Συγκλονιστική ανάλυση του ματς από επιφανή οπαδό της Μπέρνλι, που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη και ένιωσε την ατμόσφαιρα κόλασης στην έδρα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του έχουν δημιουργήσει παγκόσμια φήμη για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη και τη δύναμη που προσφέρουν στην ομάδα, κάτι που παραδέχθηκε και επιφανής οπαδός της Μπέρνλι, καθώς ομολόγησε ότι δεν είναι… γατάκια.

Ο Πιτ Γουότερς ταξίδεψε στον Πειραιά και βρέθηκε στο γήπεδο, όπως έκανε και στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια των «Κλάρετς» στη Σκοτία με την Αμπερντίν και στην Κωνσταντινούπολη με την Μπασάκσεχίρ.

Περήφανος για την ομάδα του που έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο και κοντά στους ομίλους του Europa League, ο οπαδός της Μπέρνλι βγάζει το καπέλο τόσο στην ομάδα του Ολυμπιακού, όσο και στους υποστηρικτές του και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης. Καλύτερα δεν θα μπορούσε να περιγράψει τα συναισθήματα του.

«Στον Ολυμπιακό δεν είναι τίποτα σπιτικά… γατάκια, που θέλουν απλά να παίξουν με την πληγωμένη λεία τους», αναφέρει ο Γουότερς σε ένα σημείο του άρθρου του στην οπαδική ιστοσελίδα uptheclarets και εξηγεί πόσο δύσκολα τα βρήκε η ομάδα του, όταν έμεινε με δέκα παίκτες: «Αντιθέτως, πήγαν σε μια πλήρη μετωπική επίθεση, μας έπιασαν από το λαιμό και απειλούσαν να μας κατασπαράξουν»!

Ο Γουότερς μιλάει για το πως κατανάλωσαν τις μπύρες εν ριπή οφθαλμού οι Άγγλοι στις παμπ, πριν φύγουν για το Καραϊσκάκη, αλλά και πως ένιωσαν βλέποντας την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού: «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν σα να μας έλεγαν ‘ο παράδεισός μας, η κόλασή σας’ για το γήπεδο Καραϊσκάκη και άρχιζαν να χτίζουν αυτή την ατμόσφαιρα πολύ πριν ξεκινήσει το ματς».

Μάλιστα, ο φίλος της Μπέρνλι δε φοβήθηκε να χαρακτηρίσει «πυρετώδη» και «μεθυστική» την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι υποστηρικτές του Θρύλου, αναφερόμενος και στο σύνθημα «Θρύλε σ’ αγαπώ, Θρύλε είσαι ο ένας, Θρύλε είσαι ο θεός, στον κόσμο άλλος κανένας».

Φυσικά, όμως, έπλεξε και το εγκώμιο των 900 οπαδών της ομάδας του, που τραγουδούσαν συνεχώς στα τελευταία 30 λεπτά (άσχετα αν δεν ακουγόντουσαν, λόγω των φίλων του Ολυμπιακού) το σύνθημα: «Είμαστε μία μικρή πόλη στην Ευρώπη».

Βεβαίως και παρά τα ωραία λόγια για τον Ολυμπιακό, ο Γουότερς καταλήγει με την πεποίθηση που έχουν όλοι στην Μπέρνλι ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή στην έδρα τους και τουλάχιστον θα τα δώσουν όλα για ανατρέψουν το 3-1 του αγώνα στο Καραϊσκάκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς