18.7 C
Athens

Νίκησε και την Μπέρνλι 3-1 και τον Σλοβένο….αλήτιτς (vids)

Ο Ολυμπιακός γεμάτος... αστρόσκονη σε μια νοσταλγική βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ, νίκησε 3-1 και την Μπέρνλι και τον Σλοβένο διαιτητή Βίντσιτς ο οποίος αρνήθηκε δύο ξεκάθαρα πέναλτι στους ερυθρόλευκους, ενώ καταλόγισε ανύπαρκτο υπέρ των Άγγλων.

Ο Θρύλος των γηπέδων σε μια ανεπανάληπτη ευρωπαϊκή βραδιά στο «Καραϊσκάκης», βγαλμένη από εκείνες τις γεμάτες αστρόσκονη του Champions League, νίκησε 3-1 και τη Μπέρνλι και τον… αλήτιτς Σλοβένο διαιτητή Σλάβκο Βίντσιτς κι έκανε σημαντικό βήμα για την είσοδο στους ομίλους του Europa League.

O Κώστας Φορτούνης ξαναθύμισε εκείνες τις μαγικές βραδιές της Ευρώπης με την απόδοσή του, χαροποίησε το λαό του Ολυμπιακού, ότι εφέτος θα παίξει το ρόλο του «μυαλού» και του φυσικού ηγέτη, επίσης. Μεγάλη «πάστα» ποδοσφαιρική, έτσι όπως τον θέλουν οι «κολασμένοι» της κερκίδας και οι υπόλοιποι. Ο Ποντένσε, δικαιολόγησε πλήρως τη φασαρία που έγινε με τη μεταγραφή, του, ένας πραγματικός ζογκλέρ της μπάλας, απίστευτα κοντρολαρισμένος με το μυαλό του να παίζει δυο ταχύτητες παραπάνω από την υπόλοιπη ομάδα.

Κι όλα αυτά, ενώ στο πρώτο ημίχρονο ο Σλοβένος Βίντσιτς φάνηκε ότι ήρθε «δασκαλεμένος» να σπάσει τα νεύρα παικτών και οπαδών. Δεν καταλόγισε δυο καταφανέστατα πέναλτι σε ανατροπή του Ποντέντσε και σε χέρι του Γκίμπσον. Ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των Άγγλων, που έπαιζαν περισσότερο με τα χέρια παρά με τα πόδια.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όπως έπρεπε, κράτησε τη μπάλα και περίμενε τη στιγμή του. Κι αυτή ήρθε στο 19’, όταν ο Φορτούνης με απευθείας φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Οι Άγγλοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά, αλλά δεν είχαν το ταλέντο ν’ απειλήσουν. Το ταλέντο που έλειπε, όμως, από τους Άγγλους, το βρήκε ο Σλοβένος διαιτητής Βίντσιτς, που καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καμαρά στον Γουντς στο 31 το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο παθών.

Δυο λεπτά νωρίτερα, ωστόσο, ο Λογκ γκρέμισε τον Ποντένσε στην περιοχή και προς το τέλος ο Φορτούνης μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα, αυτή βρήκε στο χέρι του Τέιλορ κι ο Σλοβένος έκλεισε τα μάτια του.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σκοράρει επίσης από στημένη φάση σε φάουλ του Φορτούνη και κεφαλιά του Μπουχαλάκη. Από εκεί και πέρα, το μομέντουμ ήταν με το μέρος του. Ο Φορτούνης ήταν σε διαολεμένα κέφια, είχε αλλεπάλληλες κατά μέτωπο επιθέσεις στην εστία των Άγγλων. Κάτι από τα παλιά ο Έλληνας σούπερ σταρ. Αυτός χτύπησε και το πέναλτι στο 59΄κάνοντας το 3-1. Στο ίδιο λεπτό ο Γκίμπσον πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός βαρέθηκε να μετράει ευκαιρίες, πότε με τον Ποντένσε, πότε με τον Γκερέρο, αλλά γκολ δεν έμπαινε.

Τα γκολ της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς