12 C
Athens

Με άδεια χέρια στην Αθήνα…

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης (78-63) και πλέον οι δύο νίκες στο ΟΑΚΑ είναι επιτακτικές για να παραμείνει ζωντανός

Ούτε τώρα τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην Ισπανία, ήταν κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης (78-63) και τώρα θέλει τρεις συνεχόμενες νίκες για να πάρει εκείνος την πρόκριση.

Εφιαλτική η πρώτη περίοδος για τον Παναθηναϊκό στην Μαδρίτη, με τους φιλοξενούμενους να μην βρίσκουν με κανένα τρόπο τον δρόμο προς το καλάθι της Ρεάλ. Η ομάδα του Λάσο πίεσε αφόρητα τα γκαρντ του Παναθηναϊκού και κατάφερε για ακόμα μια φορά να χαλάσει το μυαλό του Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν άφαντος σε όλο το παιχνίδι.

Η βασίλισσα έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και πλήγωσε πολύ τους πράσινους με τα σουτ τριών πόντων, ξεκινώντας με 4/6. Παράλληλα, με επιθετικό πλουραλισμό έκανε από την αρχή ένα σερί. Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν κατάφερε ούτε σήμερα να κόψει την κίνηση στη ρακέτα του Παναηθηναϊκού, ο οποίος ήταν πίσω με 13 πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-8).

Τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Σον Κιλπάτρικ πήρε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες και προκάλεσε ρήγματα στην ισπανική άμυνα. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε σαφώς η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο στο παρκέ, με τον Έλληνα φόργουροντ να τρέχει ασταμάτητα και να κερδίζει αλλεπάλληλες κατοχές και επιθετικά φάουλ από τους παίκτες της Ρεάλ.

Ο Ρικ Πιτίνο έριξε στην μάχη και τους Λεκαβίτσιους-Γκιστ και δυνάμωσε κατά πολύ την αμυντική του γραμμή, με την συγκεκριμένη πεντάδα να δημιουργεί καταστάσεις transition και να σκοράρει πολύ στο ανοιχτό γήπεδο. Το ημίχρονο βρήκε ξανά τον Παναθηναϊκό σε μονοψήφια διαφορά (35-26).

Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα. Μεγάλη η συμβολή σε αυτή την αλλαγή είχε ο Φακούντο Καμπάτσο, με τον Αργεντίνο γκαρν να κάνει ότι θέλει στην άμυνα του Παναθηναϊκού, μοιράζοντας την μια ασίστ μετά την άλλη.

Ο σταθερά εύστοχος Τζέφρι Τέιλορ και ο Ράντολφ ήταν τα μεγάλα επιθετικά όπλα του Λάσο, με τον φρενήρη ρυθμό της Ρεάλ να έχει ως αποτέλεσμα συνεχόμενα ελεύθερα σουτ από τις δύο γωνίες. Το σερί της τρίτης περιόδου έφτασε στο 25-15 και την διαφορά να σταματά στους 20 πόντους με μόλις δέκα λεπτά να απομένουν (61-41).

Στη κρίσιμη περίοδο, ο Παναθηναϊκός βρήκε τα μεγάλα σουτ που έψαχνε αλλά το κακό είχε ήδη γίνει για την ελληνική ομάδα. Ο Φακούντο Καμπάτσο αποσύρθηκε στον πάγκο μέσα σε έντονα χειροκροτήματα από το κοινό για την τρομερή του εμφάνιση, ενώ το ίδιο έγινε με τον Νικ Καλάθη για διαφορετικούς λόγους. Ο Έλληνας ηγέτης του Παναθηναϊκού σκόραρε μόλις έναν πόντο από την γραμμή των βολών και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις ανάγκες του παιχνιδιού.

Ένας από τους παράγοντες που σημάδεψαν την αναμέτρηση ήταν τα κλεψίματα (12-7)1, όπως και το 48% της Ρεάλ στα σουτ τριών πόντων (13/27).

Κορυφαίος για την Ρεάλ ήταν ο Καμπάτσο με 13 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Ντεσόν Τόμας με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Πλέον, η σειρά γυρίζει στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει το απόλυτο για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στο Final Four. Σημειωτέον, καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει πρόκριση όταν βρίσκεται πίσω με 2-0 στην ιστορία της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 21-8, 35-26, 61-41, 78-63

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς