24.5 C
Athens

Απόψε ο Θρύλος γυρίζει σελίδα

Ο Ολυμπιακός πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε με τη Μίλαν, στοχεύοντας στο πρώτο βήμα πρόκρισης στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ σε βάρος της Ντιναμό Κιέβου

Την πέμπτη νίκη σε έξι εντός έδρας αγώνες του την τρέχουσα περίοδο στο Γιουρόπα Λιγκ θέλει να πετύχει απόψε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου (19:55, Live από το FWS και τo κανάλι COSMOTE SPORT 2) στο κατάμεστο από 32.000 ερυθρόλευκους οπαδούς «Γ. Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της φάσης των “32” της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στη γιορτή που στήθηκε στις εξέδρες μετά τη νίκη-πρόκριση 3-1 επί της Μίλαν, κάνοντας το πρώτο βήμα για να περάσουν στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια στο Φάληρο πολλές σπουδαίες ομάδες, όπως για παράδειγμα, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0), την Ρεάλ Μαδρίτης (2-1), την Λίβερπουλ (1-0), την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2), την Άρσεναλ (3-1), την Μπορούσια Ντόρτμουντ (3-1), την Μπενφίκα (5-1), την Βέρντερ Βρέμης (3-0) και την Άντερλεχτ (3-1) και το ίδιο θέλει να πετύχει και απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου. Η ομάδα της Ουκρανίας μπορεί να μην έχει την αίγλη περασμένων δεκαετιών, όταν είχε κατακτήσει δύο φορές το Κύπελλο UEFA (1975, 1986), αλλά έχει ορισμένους πολύ καλούς παίκτες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Αυτό που έχει ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς από τους ποδοσφαιριστές είναι να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα, να έχουν την κατοχή της μπάλας και να κάνουν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Παράλληλα, έχει δώσει οδηγίες για τον περιορισμό της δράσης των εξτρέμ Τσιχάνκοφ και Βέρμπιτς, αλλά και των Σαπαρένκο και Σολ.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου μετά από 44 χρόνια, αλλά θα την φιλοξενήσει για πρώτη φορά στον Πειραιά, καθώς το εντός έδρας παιχνίδι το 1975 είχε διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (2-2) στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες ψάχνουν την πρώτη εντός έδρας νίκη εναντίον ουκρανικής ομάδας, αφού μέχρι τώρα έχουντρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Και τη δεύτερη πρόκριση απέναντι σε Ουκρανούς, μετά από εκείνη εις βάρος της Τσερνομόρετς, το 1992.

Το πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό είναι πως έχει ρυθμό από επίσημους αγώνες και παίζει μπροστά στους οπαδούς του, οι οποίοι ξέρουν να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα στις εξέδρες του γηπέδου Καραϊσκάκη. Το μειονέκτημα είναι ότι οι παίκτες δεν έχουν σαφή εικόνα της Ντιναμό Κιέβου. Είναι διαφορετικά τα φιλικά παιχνίδια και άλλο τα επίσημα και οι Ουκρανοί έδωσαν το τελευταίο τους πριν από δύο μήνες εναντίον της Γιάμπλονετς για το Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, η Ντιναμό Κιέβου είναι συνηθισμένη στις χειμωνιάτικες διακοπές του πρωταθλήματος και στο να ανεβάζει στροφές τέτοια εποχή και αποδείχτηκε πέρυσι στα ματς με την ΑΕΚ αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, ο Μαρτίνς προτίθεται να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια τον Σα, στην άμυνα τους Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς και Τσιμίκα, κεντρικούς μέσους τους Γκιλιέρμε και Καμαρά, στις “πτέρυγες” της επίθεσης τους Ποντένσε, Ντίας, στην κορυφή της επίθεσης τον Χασάν και λίγο πιο πίσω του τον Φορτούνη. Διαθέσιμοι είναι και οι Γκερέρο, Λάζαρος, Κούτρης, Μεριά, Μιράντα, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Ανδρούτσος, Μασούρας Λοντίγκιν και Χουτεσιώτης. 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς