27.7 C
Athens

Μπλατ: «Τα μάτια μας είναι πάντα ανοιχτά στην αγορά»

Για την δύσκολη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Χίμκι μίλησε μεταξύ άλλων, ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Ντέιβιντ Μπλατ

Στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τη Χίμκι (17/1) αναφέρθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Αμερικανός τεχνικός εξέφρασε τον σεβασμό του στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έδειξε ικανοποιημένος για την παρουσία του Γιώργου Μπόγρη, ενώ μίλησε για την επάνοδο του Μιλουτίνοφ στην αγωνιστική δράση και τις… μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τη Χίμκι: «Είναι καλό που επιστρέφουμε στην έδρα μας. Σίγουρα η Χίμκι παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Πήρε μία μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Έχουν ποιοτικούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή. Ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε με σωστή νοοτροπία, με καρδιά και όσο πιο δυνατά για να πάρουμε τη νίκη. Δεν υπάρχουν πολλά εύκολα παιχνίδια στην EuroLeague. Δεν δείχνω έλλειψη σεβασμού στην Χίμκι. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και κάθε εβδομάδα υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια. Δεν είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης. Η Χίμκι είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Θα είναι ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι».

Για την κατάσταση του Νίκολα Μιλουτίνοβ και την απουσία του Σβεντ: «Ο Νίκολα ενσωματώθηκε χθες στις προπονήσεις. Νιώθει καλά, αλλά ήταν εκτός για καιρό. Είναι σε διαδικασία να επιστρέψει. Είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Μας έλειψε. Ο Αλεξέι είναι ένας από τους πρώην παίκτες μου κι ένας από τους καλύτερους στην EuroLeague. Οι τραυματισμοί είναι μέρος της σεζόν και η Χίμκι παραμένει μία πολύ καλή ομάδα».

Για τον Μπόγρη και τις τελευταίες καλές εμφανίσεις του: «Το περίμενα. Αυτό είναι το νόημα της ομάδας: το να έχεις καλό ροστέρ και παίκτες. Περίμενα πως θα αντιδρούσαμε πολύ καλά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε» ενώ πρόσθεσε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ότι: «είναι μεγάλο μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού και έχει όλο μου τον σεβασμό μου».

Για το αν βρίσκεται ο Ολυμπιακός σε αναζήτηση περιφερειακού: «Ζούμε στο παρόν. Το παρόν μας αυτή την στιγμή έχει σχέση με την Χίμκι. Προσπαθούμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις ανάγκες που έχει ομάδα σήμερα και αύριο. Προτεραιότητά μας είναι το παιχνίδι με την Χίμκι, αλλά τα μάτια μας είναι πάντα ανοιχτά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς