19.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Φιλική ήττα από τον Ατρόμητο, πολλούς Νέους χρησιμοποίησε ο Μαρτίνς

Την ήττα από τον Ατρόμητο με 5-2 γνώρισε ο Ολυμπιακός, σε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα που διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής (13/11) στο Ρέντη

Το σκορ είναι «βαρύ», αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες από την ομάδα Νέων στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Το πρωί της Παρασκευής (13/11), οι Περιστεριώτες επιβλήθηκαν των Πειραιωτών με το εντυπωσιακό 5-2 στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη σε φιλικό «ξεμούδιασμα». Άλλωστε, από τους Ερυθρόλευκους απουσιάζουν οι 13 διεθνείς που βρίσκονται στο ρόστερ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε 5 παίκτες από την Κ19 του Ολυμπιακού, οι οποίοι γυμνάζονται με την πρώτη ομάδα τις τελευταίες ημέρες. Ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας είδε τον Ουσεϊνού Μπα να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε και ο Τιάγκο Σίλβα. Μπορεί η βασική 11άδα του Ολυμπιακού να ήταν με παίκτες από την πρώτη ομάδα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν 5 παίκτες από τη δεύτερη ομάδα.

Τα γκολ του Ολυμπιακού σημείωσαν οι Βαλμπουενά (πέν.) και Πέπε (με απευθείας εκτέλεση φάουλ), ενώ για τον Ατρόμητο σκόραραν οι Χριστοδουλόπουλος, Ενσικουλού, Τομάσεβιτς, Μανούσος και Ζάννης. Δεν αγωνίστηκαν για τους Πειραιώτες οι Μπρούνο, Λοβέρα, Βινάγκρε, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κάιπερς, Σουρλής.

Γκολ με φάουλ ο Πέπε

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ (1-0) στο 8′ με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος είδε τον Σα εκτός εστίας και με σουτ από τη μεσαία γραμμή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, πιέζοντας στο μισό γήπεδο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει, με δύο κεφαλιές του Μπα από στημένες φάσεις, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο 23′ οι Περιστεριώτες έφυγαν στην αντεπίθεση και με σουτ του Ενσικουλού έγινε το 2-0. Στο 38′ ο Εμβιλά έφτασε μία ανάσα από το γκολ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 41′ ο Βαλμπουενά με πέναλτι που «κέρδισε» ο Μπρούμα μείωσε το σκορ σε 2-1, αλλά στο 42′ ο Ατρόμητος έφτασε και σε τρίτο γκολ με κεφαλιά του Τομάσεβιτς, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ (3-1).

Στο 50′ ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέπε βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Ο Πορτογάλος μέσος σκόραρε στο 58′. Ο Σουντανί κέρδισε το φάουλ στο ημικύκλιο της αντίπαλης περιοχής και από εκεί ο Πέπε με απευθείας χτύπημα έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας, μειώνοντας το σκορ σε 3-2.

Στο 74′ ο Ατρόμητος έφυγε σε ακόμα μία αντεπίθεση, ο Σα έβγαλε ωραία την κεφαλιά του Ραμπέγιο, και στη συνέχεια ο Νικόλης δεν μπόρεσε να διώξει το σουτ του Μανούσου, ο οποίος έκανε το 4-2. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Ζάννης στο 86′ με κεφαλιά, ενώ στο 88′ ο Σουντανί με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

*Το άρθρο εμπεριέχει πληροφορίες από την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα (84′ Καραργύρης), Ραφίνια (58′ Ανδρούτσος), Μπα, Χριστοφιλόπουλος (71′ Νικόλης), Χολέμπας (45′ Κίτσος), Εμβιλά (71′ Μπέλιτς), Πέπε, Τιάγκο Σίλβα, Μπρούμα, Βαλμπουενά (58′ Τσάβος), Σουντανί.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Γκαλβάο, Χαρίσης (46′ Γκάλο), Μουνίθ, Νάτσος (46′ Ραμπέγιο), Νταβιώτης (46′ Οικονομίδης), Στρούγγης (80′ Ζάννης), Τομάσεβιτς (80′ Αθανασίου), Ενσικουλού (46′ Αγκάγιεφ), Χριστοδουλόπουλος (58′ Ανδρούτσος), Μάτιτς (46′ Τριμμάτης).

*Ακολουθεί διήμερο ρεπό για τους παίκτες του Ολυμπιακού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς