24 C
Athens

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Τρίτωσε το κακό για τον Πεπ, ξανά κόκκινο το ντέρμπι!

Με Μπρούνο Φερνάντες… ξαναγίνεται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν εκ νέου καταλυτικός σε νίκη των «Κόκκινων Διαβόλων» και σε τι νίκη!

Στο «Θέατρο των Ονείρων», η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήρε τρίτη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι μέσα στην ίδια σεζόν (2-0) και ο Νορβηγός κόουτς έγινε ο πρώτος προπονητής μετά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που κατορθώνει να πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στη… μισητή αντίπαλο για τρίτη φορά!

Ο Σόλσκιερ έβγαλε… νοκ άουτ τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού κατάφερε όχι μόνο να βραχυκυκλώσει πλήρως τη Σίτι, αλλά είδε την ομάδα του να πετάει φωτιές στην κόντρα και αν ήταν πιο συγκεντρωμένη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ.

Ο Μαρσιάλ έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο την κατάλληλη στιγμή ήταν εκεί που έπρεπε με το πλασέ που χρειαζόταν για να γράψει το 1-0. Ο Γάλλος επιθετικός πήρε εκπληκτική πάσα με λόμπα του Μπρούνο Φερνάντες και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Έντερσον που πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του, όπως και όλη η ομάδα του.

Χωρίς τον Ντε Μπρούινε η Σίτι έμοιαζε ασύνδετη και δυσκολεύτηκε να βρει φάσεις. Ο Φόντεν με δύο σουτ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ντε Χέα, ενώ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μακ Τόμινεϊ σε κενή εστία πέτυχε από απόσταση 40μ (!) το τελικό 2-0, με τον Έντερσον να του δίνει ουσιαστικά την… ασίστ.

Τα highlights της αναμέτρησης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 7/3

Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ 2-1 (25’ Σαλάχ, 33’ Μανέ / 9’ Γουίλσον)

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 1-0 (78′ Λακαζέτ)

Γουλβς – Μπράιτον 0-0

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ 1-0 (28′ Αγιού)

Σαουθάμπτον – Νιουκάστλ 0-1 (29′ Σεν Μαξιμέν)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Νόριτς 1-0 (36′ Σαρπ)

Μπέρνλι – Τότεναμ 1-1 (13′ Γουντ / 50′ πεν. Άλι)

Κυριακή 8/3

Τσέλσι – Έβερτον 4-0 (Μάουντ 14′, Πέδρο 21′, Γουίλιαν 51′, Ζιρού 54′)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (30′ Μαρσιάλ, 90+6′ ΜακΤόμινεϊ)

Δευτέρα 9/3

Λέστερ – Άστον Βίλα (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς