Φλαμένγκο – Ολυμπιακός 2-1: Ανώτεροι σε όλα εκτός από την τύχη, μόνο μπράβο για τους πρωταθλητές Ευρώπης

Οι Ερυθρόλευκοι του Συλαϊδόπουλου είχαν δικές τους τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα, έφαγαν το ξύλο της χρονιάς τους που παρέμενε διαρκώς ατιμώρητο από έναν απίθανο διαιτητή από τη Βενεζουέλα και παρότι προηγήθηκαν και είχαν δοκάρι στο 88', θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με άδεια χέρια εξαιτίας ενός μοιραίου γκολ στο 92'

Οι Νέοι του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα στο ιστορικό Μαρακανά, πάτησαν για περισσότερα από 60′ τη Φλαμένγκο των 20 επίσημων αγώνων στη σεζόν (για τους Ερυθρόλευκους ήταν ο πρώτος) αλλά οι Βραζιλιάνοι κατόρθωσαν με ανατροπή να πανηγυρίσουν νίκη με 2-1 μπροστά στον κόσμο τους και να ανακηρυχθούν πρωταθλητές κόσμου κατακτώντας το διηπειρωτικό τρόπαιο U20 για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Μόνο χειροκρότημα αξίζει στους πρωταθλητές Ευρώπης για τα όσα πέτυχαν κι ας μην μπόρεσαν να κατακτήσουν έναν ακόμα διεθνή τίτλο. Το μέλλον είναι δεδομένο πως ανήκει σε αυτά τα παιδιά που έδειξαν πως μόνο τυχαία δεν έφτασαν στην ευρωπαϊκή κορυφή.

Τα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κυριάρχησαν απέναντι σε μια γρήγορη ομάδα που είχε ρυθμό και τη στήριξη του κόσμου της αλλά και την… ανοχή από τον Βενεζουελάνο διαιτητή που άφησε το σκληρό παιχνίδι να εγκυμονεί κινδύνους (είναι ενδεικτικό πως ο Κωστούλας αγωνίστηκε με δεμένο κεφάλι ενώ και ο Παπακανέλλος δέχθηκε πολύ επικίνδυνα μαρκαρίσματα).

Σημειώνεται πως η Φλαμένγκο δημιούργησε ελάχιστες φάσεις αλλά πήρε στο τέλος αυτό που ήθελε και έγινε η τρίτη ομάδα που πανηγυρίζει την κατάκτηση του διηπειρωτικού και τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου μετά την Μπενφίκα και την Μπόκα Τζούνιορς.

Το «παρών» στο γήπεδο έδωσε φυσικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης που χειροκρότησε από κοντά τα παιδιά αυτής της θρυλικής ομάδας που πριν μερικούς μήνες στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ειδικά στο πρώτο μέρος η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έκανε σπουδαία εμφάνιση. Με πρωταγωνιστή τον Παπακανέλλο που έκανε άνω-κάτω τη βραζιλιάνικη άμυνα, ο Ολυμπιακός δημιούργησε αρκετές φάσεις.

Μόλις στο 6′ ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Άλβες ενώ στο 16′ και στο 18′ ο Μπότης ανέλαβε δράση για να απομακρύνει το σουτ του Γκιλιέρμε και την κεφαλιά του Γουάλας αντίστοιχα.

Στο 20′ οι πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία αφού ο Άλβες απομάκρυνε ασταθώς το σουτ του Παπακανέλλου και στην επαναφορά ο Πνευμονίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ενώ ο Παπακανέλλος έφτιαξε και φάση για τον Κωστούλα που με τακουνάκι δεν νίκησε τον Άλβες σε ένα κυριαρχικό πρώτο μέρος που όμως βρήκε τις δύο ομάδες στο μηδέν.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ενώ ο Παπακανέλλος έφτιαξε και φάση για τον Κωστούλα που με τακουνάκι δεν νίκησε τον Άλβες σε ένα κυριαρχικό πρώτο μέρος που όμως βρήκε τις δύο ομάδες στο μηδέν.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν στο 54ο λεπτό όταν από το γέμισμα του Αλαφάκη από τα αριστερά, ο Κωστούλας σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο Λιατσικούρας επωφελήθηκε από τις κόντρες και σκόραρε για το 0-1.

Η Φλαμένγκο απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 73′ με τον Γουάλας να βγαίνει απέναντι από τον Μπότη και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να τον σταματά σε πρώτο χρόνο. Ωστόσο, δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Πρεκατέ και ο Κάιο Γκαρσία που μετρούσε λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Ακόμα κι έτσι όμως ο Ολυμπιακός έδειχνε ικανός να βρει και δεύτερο γκολ ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο 88′ όταν από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Πρεκατές σημάδεψε το κάθετο δεξί δοκάρι και στις καθυστερήσεις η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Ο Γουάλας βρήκε τον χώρο από τα αριστερά και σημάδεψε τον Τερέσα που αποδείχθηκε και εκείνος η δεύτερη χρυσή αλλαγή για να γράψει το 2-1 και να δώσει στους Βραζιλιάνους το πρώτο τους διηπειρωτικό τρόπαιο και τους παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να ξεσπούν σε κλάματα. Όταν όμως περάσουν αυτές οι πρώτες στιγμές έντασης, είναι δεδομένο πως θα αντιληφθούν πως είναι τεράστια τα όσα έχουν πετύχει…

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ (Φιλίπε Λουίς): Ντιόγκο Άλβες, Σάλες (86′ Ντα Μάτα), Ιάγο, Βίκτορ, Ζε Γουέλιντον (61′ Ζαν Κάρλος), Ζοάο Άλβες (61′ Κάιο Γκαρσία), Ραγιάν, Γκιλιέρμε, Ματέους Γκονσάλβες, Ογκουντάνα (86′ Αντριέλ), Γουάλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Μπότης, Δάμα, Κουτσίδης, Πρεκατές, Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Μπακούλας, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης, Κωστούλας

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Σλούκας: Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν

Οι Μπόστον Σέλτικς κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα στο NBA...

Παναθηναϊκός: Οι πρώτες εικόνες από το καταπράσινο ΟΑΚΑ και το glass floor (vid)

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για την είσοδό του στο...

Άρης: «Γεμίζει» τον άξονα ο Μάντζιος στην ενδεκάδα με Ολυμπιακό

Αυτό είναι το πλάνο του Άκη Μάντζιου για τη σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: Οι αλλαγές σε σύγκριση με το Ηράκλειο και ο κομβικός Νταρίντα

Ολυμπιακός: Οι αλλαγές που σκέφτεται ο Μεντιλίμπαρ για το αρχικό σχήμα στο Χαριλάου

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του Άρη και θέλει μόνο νίκη για να «σβήσει» την γκέλα με τον Παναιτωλικό: Ποιες οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για να κάνει πιο δημιουργικό τον ερυθρόλευκο άξονα

Ο Ελ Κααμπί έχει τον τρόπο κόντρα στον Άρη: Τα τρία γκολ σε 2,2 τελικές και οι 28 ενέργειες στην περιοχή

Ο Μαροκινός στράικερ είναι ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ από πέρυσι στον Ολυμπιακό κι ένα τέτοιο θα ψάξει και το βράδυ του Σαββάτου στο Χαριλάου, απέναντι σε έναν από τους «αγαπημένους» του αντιπάλους στο πρωτάθλημα

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Αδιάβαστος και με βαθύ πόνο ο Ολυμπιακός, έχει αποχωρήσει από τις 13/9 ο κ. Μπίτζιος

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός σχολιάζει ως «αδιάβαστη» και με «βαθύ πόνο» την τοποθέτηση των Πειραιωτών για την υπόθεση του Φέλιξ Μπίτζιου τονίζοντας πως έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση της ομάδας από τις 13 Σεπτεμβρίου

Ξέσπασε ο Κομπανί: «Βάλτε ένα όριο στον αριθμό των αγώνων και μία υποχρεωτική περίοδο διακοπών»

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Βενσάν Κομπανί εντάχθηκε στην...

Παπαπέτρου: Η Ρεάλ είναι ο μεγαλύτερός μας αντίπαλος και σε τρόπαια και διαχρονικά

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε αποκλειστικά στο «Καλημέρα είπαμε;» της...

Σλούκας: Αν θέλουν να λέγονται πρωταθλητές κόσμου οι Σέλτικς, να έρθουν να μας κερδίσουν

Οι Μπόστον Σέλτικς κατέκτησαν πέρυσι το πρωτάθλημα στο NBA...

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Διηπειρωτικού, απευθείας στον τελικό η Ρεάλ

Η πρώτη έκδοση του ετήσιου Διηπειρωτικού Κυπέλλου FIFA για...

Παναθηναϊκός: Οι πρώτες εικόνες από το καταπράσινο ΟΑΚΑ και το glass floor (vid)

Ο Παναθηναϊκός μετρά αντίστροφα για την είσοδό του στο...

Μποντιρόγκα: Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μετέφερε το πάθος του στον Δημήτρη, εκπληκτική η περσινή σεζόν

Ο πρόεδρος της Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, φιλοξενήθηκε το βράδυ...