19.2 C
Athens

Υπέγραψε στην εθνική Τουρκίας ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι

Θετική κατάληξη είχαν οι συζητήσεις του Αλμπέρτο Τζουλιάνι με την τούρκικη ομοσπονδία βόλεϊ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο προπονητής του Ολυμπιακού υπέγραψε συμβόλαιο και αναλαμβάνει την εθνική Ανδρών παράλληλα με τους Ερυθρόλευκους

Σε Ιταλούς προπονητές εμπιστεύεται η τούρκικη ομοσπονδία βόλεϊ τις τύχες των εθνικών ομάδων αφού ο Ντανιέλε Σανταρέλι έχει ήδη αναλάβει την ομάδα των Γυναικών και πλέον ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι θα βρίσκεται στον πάγκο της Ανδρών!

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΑΘΛΟΣ, ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις και υπήρξε θετική κατάληξη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν οι υπογραφές για συμβόλαιο διάρκειας 1+1 ετών με πολύ υψηλές οικονομικές απολαβές.

Όταν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του, ο Τζουλιάνι θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για την παρουσίαση και το καλοκαίρι θα σηκώσει μανίκια. Σημειώνεται μάλιστα πως η Τουρκία θα συμμετάσχει στο επόμενο Eurovolley και βρίσκεται στον 4ο όμιλο που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη και με την εθνική μας ομάδα (Ελλάδα, Ισραήλ, Ρουμανία, Γαλλία, Τουρκία, Πορτογαλία) με την πρόκριση να θεωρείται… βέβαιη μόνο για τη Γαλλία και τις υπόλοιπες πέντε ομάδες να παλεύουν για τα άλλα τρία εισιτήρια για τους «16».

Ολυμπιακός: Μια πρόκριση-πυξίδα για τη συνέχεια

Ο 58χρονος θα εργαστεί παράλληλα με τον Ολυμπιακό όπως συμβαίνει με πολλούς σπουδαίους προπονητές παγκοσμίως. Άλλωστε με τους Ερυθρόλευκους διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν κι αυτό είναι και το πιο σημαντικό αφού φέτος διεκδικεί όλους τους εγχώριους τίτλους όντας και πρωτοπόρος στη βαθμολογία της Volley League, ενώ η ομάδα του βρίσκεται δύο σετ μακριά από τους «4» του Challenge Cup.

Οι Τούρκοι παλεύουν χρόνια για να πετύχουν κάτι σημαντικό σε επίπεδο εθνικής ομάδας Ανδρών, έχουν ένα τεράστιο ταλέντο στη διαγώνιο (τον Άντις Λαγκουμτζίγια της Μόντενα) και στο πρόσωπο του Ιταλού θεωρούν πως έχουν βρει τον καταλληλότερο για να εξελιχθούν. Άλλωστε, ο Τζουλιάνι κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια σε Eurovolley με τη Σλοβενία χωρίς να έχει τα αστέρια που διαθέτουν άλλες χώρες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς