18.8 C
Athens

Η ΚΕΔ δικαίωσε τον Ολυμπιακό: «Οι διαιτητές ζήτησαν συγγνώμη και τιμωρήθηκαν»

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τιμώρησε τους διαιτητές για την τραγική απόδοσή τους στην αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον Ολυμπιακό Β' και δικαιώνει απόλυτα τους Ερυθρόλευκους οι οποίοι αποχώρησαν από το ημίχρονο ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δικαιώθηκε από επίσημα χείλη για τα λάθη των διαιτητών στην αναμέτρηση της Β’ ομάδας των Ερυθρολεύκων στο Ελ Πάσο κόντρα στην Καλλιθέα.

Ο Ολυμπιακός Β’ αποχώρησε στο ημίχρονο και η αναμέτρηση διακόπηκε οριστικά, με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ να προχωρά σε σκληρή ανακοίνωση μετά το ματς και να επιτίθεται μεταξύ άλλων στην ΚΕΔ.

 

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας μετά τα όσα συνέβησαν εξέδωσε κι εκείνη ανακοίνωση δικαιώνοντας τον Ολυμπιακό και αναφέροντας μεταξύ άλλων πως μίλησε με τους διαιτητές οι οποίοι παραδέχθηκαν το λάθος τους και ζήτησαν συγγνώμη ενώ τιμωρήθηκαν για τα λάθη τους.

 

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Μετά το περιστατικό στον σημερινό αγώνα της Super League 2 στην Καλλιθέα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μίλησε αυτοπροσώπως με τους διαιτητές που είχαν οριστεί να το διευθύνουν.

Έχοντας εξετάσει τα πλάνα της αναμέτρησης, είναι σαφές ότι οι διαιτητές έκαναν ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος και χωρίς VAR η απόφαση δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Ο βοηθός διαιτητής είδε μια εικόνα που θεώρησε ότι ήταν παράπτωμα χειρισμού της μπάλας με το χέρι. Οι διαιτητές αποδέχονται την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις τους και ζητούν συγγνώμη για το λάθος τους.

Ως αποτέλεσμα η ΚΕΔ έχει τιμωρήσει ήδη τους διαιτητές του αγώνα και θα λάβει για αυτούς τα κατάλληλα εσωτερικά πειθαρχικά μέτρα.

Η ΚΕΔ θα παρέχει επίσης πρόσθετη εκπαίδευση για να διασφαλίσει ότι το επίπεδο απόδοσης πληροί τις απαιτήσεις και τα πρότυπα που αναμένονται από τους διαιτητές αυτού του επιπέδου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς