17.9 C
Athens

Μουντιάλ: Το Stadium 974 ολοκλήρωσε την… αποστολή του και τώρα αποσυναρμολογείται

Τα εμβληματικά στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που διεξάγεται στο Κατάρ, βρέθηκαν για αρκετό καιρό στο μυαλό, όσων έπαιξαν ή παρακολούθησαν την κορυφαία διοργάνωση στο κρατίδιο του Κόλπου. Όμως ένα απ’ αυτά, το «Stadium 974», που φιλοξένησε επτά αγώνες στην Ντόχα, σύντομα θα «εξαφανισθεί».

Το συγκεκριμένο στάδιο, που εγκαινιάσθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, έχει ολοκληρώσει την… αποστολή του και τα προκατασκευασμένα κομμάτια του θα αποσυναρμολογηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Και παρά το δεδομένο, ότι μια σειρά εξεδρών από τα νεότευκτα γήπεδα του Κατάρ, θα αφαιρεθούν και θα προσφερθούν σε ποδοσφαιρικά έργα στο εξωτερικό, η ακριβής… τύχη του « Stadium 974» -για το οποίο οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι μείωσε το κόστος και τα απόβλητα- παραμένει ασαφής.

Σχετικά δημοσιεύματα, ανέφεραν ότι τα κοντέινερ και άλλα μέρη που συνθέτουν το στάδιο θα αποσταλούν, είτε στην Αφρική είτε στην Ουρουγουάη, που ενδεχομένως να θέσει υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, ως μέρος μιας προσφοράς στην Νότια Αμερική.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς