18.8 C
Athens

Έτσι έκλεισε ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό: Οι λεπτομέρειες του deal και το τηλεφώνημα που άλλαξε τα δεδομένα

Ο Λεονάρντο Κορνατσίνι είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά στον ΑΘΛΟ τις λεπτομέρειες της ιστορικής συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Μαρσέλο και οι Ισπανοί με νέο ρεπορτάζ τους φέρνουν στο φως τα σημεία - κλειδιά της μεταγραφής που καθορίστηκε μέσα σε λίγες ώρες

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις πιο σπουδαίες μεταγραφές (αν όχι την πιο σπουδαία) στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ Μαρσέλο παρουσιάστηκε στο «καυτό» περιβάλλον του «Γ. Καραϊσκάκης», μπροστά σε περισσότερους από 25.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού που τού έδειξαν από νωρίς τη φιλοξενία του Πειραιά, τον θαυμασμό και την αγάπη τους σε μία υπέροχη βραδιά πίσω στις 5 του Σεπτέμβρη.

Όλα αυτά με την αύρα ενός deal που άφησε ιστορία. Ενός deal που σπάνια βλέπουμε στη χώρα μας. Ενός παγκόσμιου deal που φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη και του Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Αυτό αποκάλυψε στον ΑΘΛΟ λίγες μέρες νωρίτερα και ο Λεονάρντο Κορνατσίνι, ο Βραζιλιάνος ατζέντης που βρίσκεται πίσω από τη σπουδαία μεταγραφή του άλλοτε αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κορνατσίνι στον ΑΘΛΟ: «Ο Μαρσέλο ήθελε να συνεχίσει σε ένα κορυφαίο κλαμπ, γι’ αυτό διάλεξε τον Ολυμπιακό»

Οι Ισπανοί και συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Ματέο Μορέτο πάνε το ρεπορτάζ σχετικά με τις λεπτομέρειες πίσω από αυτό το σπουδαίο deal ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων τα «θέλω» του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ από τον Ολυμπιακό και το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Κορνατσίνι από τον Μιλτιάδη Μαρινάκη, την ώρα που ο γνωστός ατζέντης βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Παρισιού και ο Μαρσέλο πολύ κοντά στο να κλείσει σε ομάδα του MLS.

Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, με τον Κορνατσίνι να μην πετάει τελικά για την Αμερική αλλά για τη Μαδρίτη ώστε να παρουσιάσει στον Μαρσέλο την άκρως δελεαστική πρόταση των Πειραιωτών. Ο Βραζιλιάνος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως είχατε διαβάσει και στη συνέντευξη του Κορνατσίνι στον ΑΘΛΟ, δεν δυσκολεύτηκε να πει το «ναι» κι εφόσον διαβεβαιώθηκε ότι θα έχει μαζί του την οικογένειά του και ανθρώπους που εμπιστεύεται όπως δικό του οδηγό, φυσιοθεραπευτή, διατροφολόγο κτλπ.

Ο Μαρσέλο, όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, έμεινε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, μα πάνω απ’ όλα από το πόσο πολύ τον ήθελαν στην ομάδα οι άνθρωποι του συλλόγου με μπροστάρηδες του Βαγγέλη και Μιλτιάδη Μαρινάκη που έπαιξαν τον πιο καταλυτικό ρόλο στο να έρθει αυτός ο παικταράς παγκοσμίου φήμης στη χώρα μας. The rest is history.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς