16.7 C
Athens

Κορνατσίνι στον ΑΘΛΟ: «Ο Μαρσέλο ήθελε να συνεχίσει σε ένα κορυφαίο κλαμπ, γι’ αυτό διάλεξε τον Ολυμπιακό»

Λεονάρντο Κορνατσίνι: Ο ατζέντης πίσω από το σπουδαίο deal του Ολυμπιακού με τον Μαρσέλο αποκαλύπτει στον ΑΘΛΟ τις λεπτομέρειες της μεγαλύτερης μεταγραφής των τελευταίων ετών στην Ελλάδα

Ο Μαρσέλο ήρθε, αποθεώθηκε και άφησε ήδη το στίγμα του στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις πιο σπουδαίες μεταγραφές (αν όχι την πιο σπουδαία) στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ παρουσιάστηκε στο «καυτό» περιβάλλον του «Γ. Καραϊσκάκης», μπροστά σε περισσότερους από 25.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού που τού έδειξαν από νωρίς τη φιλοξενία του Πειραιά, τον θαυμασμό και την αγάπη τους σε μία υπέροχη βραδιά!

Δεν ξανάγινε! Αμόκ για τον θρυλικό Μαρσέλο (vid)

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος άσος ήταν εμφανώς εκστασιασμένος από το ερυθρόλευκο πάρτι που στήθηκε για πάρτη του και αυτό φάνηκε τόσο στο πλατύ χαμόγελό του όσο και στην… τρέλα του με πυρσό στο χέρι και το τραγούδι με τους οπαδούς της νέας του ομάδας. Κάτι που δεν έχει ζήσει ξανά, όπως είπε και ο ίδιος.

Οι περίπου 26.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στην παρουσίασή του προκάλεσαν σεισμό στον Πειραιά σε μία ατμόσφαιρα, μία στιγμή που δύσκολα θα ξεχαστεί.

Δεκάδες πυρσοί, φωνή που έφτασε μέχρι την… Ακρόπολη και έναν Μαρσέλο να κοιτά κι αυτός εκστασιασμένος, τι κι αν έχει φάει με το κουτάλι τα μεγαλύτερα γήπεδα του πλανήτη, στους πιο ιστορικούς συλλόγους. Όσο κι αν «τσιμπιόντουσαν» μεταξύ τους οι οπαδοί του Ολυμπιακού, δεν ήταν όνειρο αλλά απτή πραγματικότητα.

Όλα αυτά με την αύρα ενός deal που άφησε ιστορία. Ενός deal που σπάνια βλέπουμε στη χώρα μας. Ενός παγκόσμιου deal που φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη και του Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Αυτό αποκαλύπτει στον ΑΘΛΟ και ο Λεονάρντο Κορνατσίνι, ο Βραζιλιάνος ατζέντης που βρίσκεται πίσω από τη σπουδαία μεταγραφή του άλλοτε αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο άνθρωπος – κλειδί πίσω από το σπουδαίο deal του Ολυμπιακού με τον Μαρσέλο μιλάει αποκλειστικά στο athlosnews.gr για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αλλά και τον τρόπο που την οργάνωσε – πέτυχε η ΠΑΕ των Ερυθρολεύκων χάρη στην επιμονή του ιδιοκτήτη του και του γιου του, Μιλτιάδη Μαρινάκη.

«Βασικά όλα ξεκίνησαν από την επαφή μου με τον Μιλτιάδη Μαρινάκη. Εγώ ήμουν αυτός που διαμεσολάβησε για την επαφή με τον Μαρσέλο σε πρώτη φάση και μίλησα απευθείας μέσω της εταιρίας μου (leftsports) με τον εκπρόσωπο του παίκτη (Κάια).

Δουλεύω ως ατζέντης που διαμεσολαβεί για τα deals των παικτών κυρίως από τη Λατινική Αμερική. Πολλοί ατζέντηδες μιλούσαν όλο το καλοκαίρι με την πλευρά του Μαρσέλο, αλλά μετά την επαφή μου με τον κ. Μιλτιάδη ξεκινήσαμε τη διαδικασία για τις επαφές με την πλευρά του παίκτη, κάτι που εξελίχθηκε γρήγορα», ανέφερε αρχικά ο Κορνατσίνι στον δημοσιογράφο του ΑΘΛΟΥ, Γιώργο Τσαρουχά.

Για να προσθέσει σχετικά με την επιθυμία του Μαρσέλο να επιλέξει τελικά τον Ολυμπιακό, παρά το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Ευρώπης.

«Αφού έγινε η επαφή, προχώρησε άμεσα και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ολυμπιακού και Μαρσέλο, καθώς επιθυμία του παίκτη ήταν να συνεχίσει στο υψηλό επίπεδο διεκδικώντας τίτλους και διακρίσεις. Πολλά κλαμπ προσέγγισαν τον Μαρσέλο για την υπογραφή του αλλά αυτός ήθελε να κλείσει την καριέρα του σε ένα τοπ κλαμπ, να κερδίζει τίτλους. Ήταν εύκολο για τον ίδιο να πάει κάπου αλλού, αλλά αυτός επέλεξε το υψηλό επίπεδο γιατί θέλει να κερδίζει. Έχει συνηθίζει να κερδίζει. Ήθελε να έχει μία επιλογή σαν αυτή του Ολυμπιακού και μόλις προέκυψε η ευκαιρία δεν δυσκολεύτηκε να πει το ναι.

Δεν χρειαζόταν να πειστεί, ήξερε αρκετά τον σύλλογο, τού άρεσε η προοπτική της ζωής στην Ελλάδα, η χώρα αλλά πάνω απ’ όλα το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Ολυμπιακού. Ήξερε ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του αλλά και την ομάδα και ήταν χαρούμενος όταν τελικά ολοκληρώθηκε η συμφωνία. Ήξερε τη σημασία και την βαρύτητα της επιλογής του και όλες οι πλευρές ήταν χαρούμενες με αυτό. Μαζί κι εμείς ως εταιρία που διαμεσολάβησε για την πρώτη επαφή αλλά και την τελική συμφωνία».

Στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το οργανωτικό κομμάτι και τον επαγγελματισμό στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέροντας μάλιστα ότι ήταν η καλύτερη που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην πολυετή πορεία του ως ατζέντης.

«Το κλαμπ του Ολυμπιακού είναι σε κορυφαίο επίπεδο. Από τους ιδιοκτήτες, μέχρι τον director κ. Γιάννη Βρέντζο, όλοι τους είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες και αρκετά έμπειροι, κάτι που συναντώ για πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο στην καριέρα μου. Χάρις σε αυτό το deal προχώρησε γρήγορα και ο Μαρσέλο εντυπωσιάστηκε τόσο που δεν είχε κανέναν ενδοιασμό ως προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Τρομερή οργάνωση και φιλοξενία από έναν ιστορικό σύλλογο που ανήκει στην ελίτ. Ήταν τιμή μου και μακάρι να συνεργαστούμε ξανά για ένα τέτοιο μεγάλο deal», είπε χαρακτηριστικά.

Ένας θρυλικός παίκτης για έναν θρυλικό σύλλογο. Από την διοίκηση μέχρι την ομάδα, ο Ολυμπιακός έχει ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο και πλέον είναι εμφανές ότι υπολογίζεται ως τέτοιος ακόμα και από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Μαρσέλο, the Legend!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς