19.2 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Ζενίτ 81-78: Γλίτωσε νέο κάζο στην παράταση (vid)

Μια… λαμπάδα στο ύψος του Ντέιβις και του Χάνγκα! Η Μπαρτσελόνα τα… χρειάστηκε κόντρα στην σκληροτράχηλη και μαχητική Ζενίτ και παραλίγο να υποστεί νέο κάζο που θα την έστελνε με την πλάτη στον τοίχο στη Ρωσία.

 

Παρόλα αυτά, με τον Άντονι Ντέιβις να κάνει τα… πάντα, τον Χάνγκα να πετυχαίνει καθοριστικό τρίποντο στην παράταση η Μπαρτσελόνα πήρε με τα… χίλια ζόρια το ροζ φύλλο αγώνα (81-78) και η σειρά μεταφέρεται στη Ρωσία (1-1), εκεί όπου η Ζενίτ θα επιχειρήσει να πετύχει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών στη διοργάνωση.

 

Η απώλεια του Γκουντάιτις είναι τεράστια για τη Ζενίτ και αυτό θα φανεί και στα ματς στην Αγία Πετρούπολη.

Παρόλα αυτά, το σχέδιο που ακολουθούν οι Ρώσοι και ο χαμηλός ρυθμός που είχε η Μπαρτσελόνα στο ματς, άφησαν τους φιλοξενούμενους να πιστεύουν πως μπορούν να πετύχουν δεύτερο διαδοχικό μπρέικ στη Βαρκελώνη.

 

Σταθήκαμε στον Ντέιβις γιατί ο ψηλός της Μπαρτσελόνα «δούλεψε» και για τον κάκιστο – και πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Ευρώπης – Νίκολα Μίροτιτς που έκανε αποκαρδιωτική εμφάνιση.

Ο Ντέιβις είχε 22 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και έκανε αρκετά πράγματα αμυντικά, με τον Χίγκινς επίσης να δίνει λύσεις και να κάνει αθόρυβη δουλειά. Ο Χάνγκα πέτυχε ένα κομβικό τρίποντο για το 74-74 και όλοι οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κάκιστο βράδυ.

 

Και εδώ είναι που αξίζουν τα εύσημα στη Ζενίτ και στον Κέβιν Πάνγκος που το έπιασε από εκεί που σταμάτησε την Τετάρτη. Εκτελεστικά έκανε σπουδαίο ματς (23π.), ενώ Τόμας και Χόλινς ήταν διψήφιοι με 17 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Κάθε φορά που η Μπαρτσελόνα ξέφευγε στο ματς, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επέστρεφε, με αποκορύφωμα το τρίτο δεκάλεπτο που άγγιξε το… τέλειο τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

Οι Καταλανοί βέβαια χρειάστηκαν και κάποια διαιτητικά… μίνι-δωράκια, αφού οι βολές ήταν 43-19 με τη διαιτητική τριάδα των Λαμόνικα – Γιαβόρ – Πάντερ να σφυρίζουν κάθε επαφή και να δημιουργούν αρκετό εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους.

Ο Πάνγκος έστειλε το ματς στην παράταση τόσο με τα σουτ του όσο και με την… αστοχία του στο τελευταίο που επιχείρησε και βρήκε σίδερο. Ακόμα και στην παράταση οι Ρώσοι έκαναν την Μπαρτσελόνα να «ιδρώσει» από άγχος, αφού ο Χόλινς επιθετικά τους κράτησε μέσα στο παιχνίδι μέχρι να ξεκινήσουν να κρίνονται τα πάντα από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 38-29, 48-48, 66-66 (κ.δ.), 81-78 (παρ.)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς