27.5 C
Athens

Χατέμ Μπεν Αρφά: Η εκδίκηση ενός χαρισματικού ποδοσφαιριστή

Ο Χατέμ Μπεν Αρφά άφησε πίσω τη σκοτεινή χρονιά στην Παρί και ξαναβρήκε το χαμόγελό του στη Ρεν. Το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους και ο Γάλλος τιμώρησε την υπεροψία των Παριζιάνων

Πέρασε έναν χρόνο στο… ψυγείο. Προπονείτο με τη δεύτερη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν κατόπιν απόφασης της διοίκησης των Παριζιάνων, επειδή αρνήθηκε να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2017, έχοντας ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο.

Ο Χατέμ Μπεν Αρφά πήρε την «εκδίκησή» του χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.

27 Απριλίου 2019: Η Ρεν αντιμετώπισε την Παρί στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας με τον 32χρονο Γάλλο στο ρόστερ της. Βρέθηκε να χάνει με 0-2 πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, έφτασε στην ισοφάριση και πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι. Το πρώτο της μετά από 48 ολόκληρα χρόνια!

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Μπεν Αρφά ξεσπά σε δάκρυα χαράς, αγκαλιάζοντας τον προπονητή του, Ζιλιέν Στεφάν. Ήταν η βραδιά του. Όχι, δεν σημείωσε γκολ (αν και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση). Απλώς βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει τίτλο κόντρα σε όσους δεν τον πίστεψαν, τον υποτίμησαν και τον άφησαν ένα χρόνο εκτός πρώτης ομάδας.

«Έχουμε καταθέσει μια καταγγελία για διακριτή μεταχείριση εις βάρος του παίκτη στο επαγγελματικό του περιβάλλον. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι ψυχολογική. Του ζήτησαν να προπονηθεί με την δεύτερη ομάδα, ώστε να μην ενοχλήσει την προετοιμασία του αγώνα ενάντια στην Μπάγερν. Αυτό που ήταν ένα προσωρινό μέτρο, που τώρα έχει μετατραπεί σε κάτι μόνιμο», είχε δηλώσει στη «L’Equipe» ο δικηγόρος του Γάλλου τον Σεπτέμβριο του 2017.

Κι όμως, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα εντός της ομάδας, αντίθετα υπέμεινε την κατάσταση και αποχώρησε όταν έληξε και το συμβόλαιό του, τον Ιούνιο εκείνης της σεζόν.

Μετά τους πανηγυρισμούς από την κατάκτηση του Κυπέλλου, στάθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη κι έδωσε την απάντησή του στον πρόεδρο της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

«Μου έδωσε απίστευτα συναισθήματα αυτός ο τελικός. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, δουλέψαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την οικογένεια Πινό και όσους υποστηρίζουν το κλαμπ.

Είναι ιδιαίτερο, και δη όσον αφορά τον πρόεδρο Νασέρ. Κάποια στιγμή ο Αντριέν (σ.σ. Ραμπιό) θα επιστρέψει και θα τους πληγώσει κι εκείνος. Στη ζωή κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον αντίπαλό του, γιατί μια μέρα επανέρχεται πιο δυνατός. Δεν έχω κάτι με το club, μόνο με τους ανθρώπους που το διοικούν».

Καλό είναι να το θυμόμαστε λοιπόν. Ο τροχός γυρίζει, ειδικά στον αθλητισμό όπου οι δρόμοι της μίας ομάδας διασταυρώνονται με της άλλης. Το σημαντικότερο στην περίπτωση του Μπεν Αρφά είναι οι απαντήσεις που έδωσε στο γήπεδο κόντρα στην Παρί των πολλών εκατομμυρίων. Οι δηλώσεις ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Premier League: Πρωταθλήτρια για 4η σερί χρονιά με ιστορικό ρεκόρ η Μάντσεστερ Σίτι, στην αναμονή για ευρωπαϊκό εισιτήριο δύο ομάδες

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε η πρώτη στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που κατακτά τέταρτο συνεχόμενο τίτλο, την ώρα που η Νιούκαστλ θα περιμένει τον τελικό του FA Cup για να μάθει αν θα παίξει και του χρόνου στην Ευρώπη αν τη θέση της θα πάρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 4-12: Χαλαρή πρόκριση στους τελικούς και 54-0 οι Ερυθρόλευκοι κόντρα στους Πράσινους

Στο ρελαντί οι Ερυθρόλευκοι καθάρισαν τον Παναθηναϊκό και στο Γουδή για να πανηγυρίσουν την 54η σερί νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο και να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 πόλο Ανδρών όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο κόντρα στη Βουλιαγμένη

Επίσημο: Στο ΣΕΦ ο δεύτερος τελικός Ολυμπιακός – Βαλούρ, τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια

Στο ΣΕΦ αντί της Χαλκίδας θα διεξαχθεί ο ιστορικός δεύτερος ευρωπαϊκός τελικός του Ολυμπιακού με τη Βαλούρ - Οι λεπτομέρειες για τα εισιτήρια και τα δεδομένα για την κατάκτηση του τροπαίου