21.9 C
Athens

Χατέμ Μπεν Αρφά: Η εκδίκηση ενός χαρισματικού ποδοσφαιριστή

Ο Χατέμ Μπεν Αρφά άφησε πίσω τη σκοτεινή χρονιά στην Παρί και ξαναβρήκε το χαμόγελό του στη Ρεν. Το ποδόσφαιρο κάνει κύκλους και ο Γάλλος τιμώρησε την υπεροψία των Παριζιάνων

Πέρασε έναν χρόνο στο… ψυγείο. Προπονείτο με τη δεύτερη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν κατόπιν απόφασης της διοίκησης των Παριζιάνων, επειδή αρνήθηκε να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2017, έχοντας ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο.

Ο Χατέμ Μπεν Αρφά πήρε την «εκδίκησή» του χωρίς μεγάλη καθυστέρηση.

27 Απριλίου 2019: Η Ρεν αντιμετώπισε την Παρί στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας με τον 32χρονο Γάλλο στο ρόστερ της. Βρέθηκε να χάνει με 0-2 πριν συμπληρωθεί το ημίωρο, έφτασε στην ισοφάριση και πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι. Το πρώτο της μετά από 48 ολόκληρα χρόνια!

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Μπεν Αρφά ξεσπά σε δάκρυα χαράς, αγκαλιάζοντας τον προπονητή του, Ζιλιέν Στεφάν. Ήταν η βραδιά του. Όχι, δεν σημείωσε γκολ (αν και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση). Απλώς βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει τίτλο κόντρα σε όσους δεν τον πίστεψαν, τον υποτίμησαν και τον άφησαν ένα χρόνο εκτός πρώτης ομάδας.

«Έχουμε καταθέσει μια καταγγελία για διακριτή μεταχείριση εις βάρος του παίκτη στο επαγγελματικό του περιβάλλον. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι ψυχολογική. Του ζήτησαν να προπονηθεί με την δεύτερη ομάδα, ώστε να μην ενοχλήσει την προετοιμασία του αγώνα ενάντια στην Μπάγερν. Αυτό που ήταν ένα προσωρινό μέτρο, που τώρα έχει μετατραπεί σε κάτι μόνιμο», είχε δηλώσει στη «L’Equipe» ο δικηγόρος του Γάλλου τον Σεπτέμβριο του 2017.

Κι όμως, δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα εντός της ομάδας, αντίθετα υπέμεινε την κατάσταση και αποχώρησε όταν έληξε και το συμβόλαιό του, τον Ιούνιο εκείνης της σεζόν.

Μετά τους πανηγυρισμούς από την κατάκτηση του Κυπέλλου, στάθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη κι έδωσε την απάντησή του στον πρόεδρο της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

«Μου έδωσε απίστευτα συναισθήματα αυτός ο τελικός. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, δουλέψαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την οικογένεια Πινό και όσους υποστηρίζουν το κλαμπ.

Είναι ιδιαίτερο, και δη όσον αφορά τον πρόεδρο Νασέρ. Κάποια στιγμή ο Αντριέν (σ.σ. Ραμπιό) θα επιστρέψει και θα τους πληγώσει κι εκείνος. Στη ζωή κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τον αντίπαλό του, γιατί μια μέρα επανέρχεται πιο δυνατός. Δεν έχω κάτι με το club, μόνο με τους ανθρώπους που το διοικούν».

Καλό είναι να το θυμόμαστε λοιπόν. Ο τροχός γυρίζει, ειδικά στον αθλητισμό όπου οι δρόμοι της μίας ομάδας διασταυρώνονται με της άλλης. Το σημαντικότερο στην περίπτωση του Μπεν Αρφά είναι οι απαντήσεις που έδωσε στο γήπεδο κόντρα στην Παρί των πολλών εκατομμυρίων. Οι δηλώσεις ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ξέσπασμα Κάτας: «Αισθάνομαι ντροπιασμένος με τις βολές, ίσως έπρεπε να μιλάμε για τους διαιτητές όπως έκανε ο Παναθηναϊκός»

Μετά τις... αμετάφραστες αιχμές στη Nova, ο Κάτας έγινε πολύ πιο σαφής στη συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας ντροπιασμένος για το απίθανο 35-10 υπέρ του Παναθηναϊκού στις βολές

Παναθηναϊκός: Θλάση στη γάμπα ο Σλούκας, αγωνία ενόψει Final Four

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε στο β' μέρος του Game 5 και οι πρώτς πληροφορίες κάνουν λόγο για θλάση στη γάμπα, διάγνωση που αν επιβεβαιωθεί καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του στο φάιναλ φορ

Παρί – Ντόρτμουντ 0-1: Γερμανικός θρίαμβος στο Παρίσι, οι Βεστφαλοί στον τελικό του Champions League 11 χρόνια μετά

Με αμυντικό masterclass, οι Βεστφαλοί ολοκλήρωσαν τη δουλειά με θρίαμβο στο Παρίσι και προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League μετά από 11 χρόνια όπου θα διεκδικήσουν το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο κόντρα σε Μπάγερν ή Ρεάλ