20.2 C
Athens

Τι λένε τώρα οι «ειδήμονες» για Λάνγκφορντ;

Ο Inspector Campbell γράφει για τους τραυματισμούς της Euroleague που δεν αγγίζουν τον Ολυμπιακό, αλλά και για εκείνους που απορούσαν γιατί οι Πειραιώτες «έκοψαν» πέρυσι τον Λάνγκφορντ

Τα άσχημα νέα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κιθ Λάνγκφορντ, για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα είναι και πάλι σε θέση να αγωνιστεί (κατά τον Ρικ Πιτίνο ίσως χάσει το υπόλοιπο της σεζόν), έρχονται να θυμίσουν μια απόφαση του Ολυμπιακού πάνω στην οποία είχαν διατυπωθεί αρκετές ενστάσεις.

Πέρυσι τέτοια εποχή πάνω κάτω οι ερυθρόλευκοι βρισκόντουσαν σε αναζήτηση γκαρντ, με τον Γιαννη Σφαιρόπουλο να απορρίπτει την περίπτωση Λάνγκφορντ, ο οποίος… παρακαλούσε να μετακομίσει στον Πειραιά. Φυσικά ο λόγος της απόρριψης δεν είχε να κάνει με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Αμερικανού, αλλά με την σοβαρή έρευνα που έγινε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Το γεγονός ότι ο Λάνγκφορντ ήταν ήδη 1,5 μήνα ελεύθερος από την ομάδα του στην Κίνα και καμία ομάδα δεν είχε ενδιαφερθεί να τον αποκτήσει δεν ήταν τυχαίο. Οι ερυθρόλευκοι εξέτασαν την περίπτωσή του. Ψάξανε, ρώτησαν και έμαθαν ότι η σωματική κατάσταση του Αμερικανού αρχισκόρερ εμπεριείχε σημαντικά ρίσκα. Ότι δηλαδή ήταν αρκετά πιθανό μέσα από την ένταση των ευρωπαϊκών ρυθμών και την πολύ μεγαλύτερη καταπόνηση σε σχέση με το κινέζικο πρωτάθλημα, να βγάλει διάφορα προβλήματα τραυματισμών.

Το «κόκκινο» που άναψε τότε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είχε προκαλέσει αντιδράσεις και κακόβουλα σχόλια από διάφορους ειδήμονες, αλλά σήμερα αποδεικνύεται σοφό. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έκοψε τον Λάνγκφορντ το Φεβρουάριο, αρνούμενος να του προσφέρει έστω ένα 4μηνο συμβόλαιο, ο Παναθηναϊκός δεν δίστασε να τον υπογράψει το καλοκαίρι ως βασική επιλογή.

Η μεταγραφή παρουσιάστηκε σα βόμβα και θα ήταν τέτοια αν το μοναδικό ζήτημα ήταν το ταλέντο του Λάνγκφορντ. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι οι πράσινοι έβαλαν μια… ωρολογιακή βόμβα στο ρόστερ του που ήταν θέμα χρόνου να σκάσει. Κι έσκασε… Με την ευθύνη προφανώς να βαραίνει περισσότερο τον Πασκουάλ, εφόσον εκείνος εισηγήθηκε την απόκτηση του 35χρονου γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός πληρώνει υψηλό τίμημα με τους τραυματισμούς οι οποίοι τον ταλαιπωρούν από την αρχή της σεζόν. Από τη θλάση του Λοτζέσκι τον Οκτώβριο και το πρόβλημα του Παπαπέτρου στον καρπό, μέχρι την εξέλιξη με Λάνγκφορντ και φυσικά το τελευταίο σοβαρό πλήγμα με τον Νίκο Παππά. Κι άλλες ομάδες στην Ευρωλίγκα θυμίζουνε νοσοκομεία, όπως η αποδεκατισμένη Ζαλγκίρις ή η Χίμκι που έχει χάσει τους πιο κομβικούς της παίκτες. Αντίθετα στον Ολυμπιακό η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, αφού για την ώρα δεν έχει προκύψει κανένα σοβαρό πρόβλημα.

Χωρίς μάλιστα να αλλάξει ιατρικό τιμ, όπως με φαιδρότητα ζητούσαν και προανήγγειλαν διάφορα δημοσιεύματα. Χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει κανείς που διεκδικεί το αλάθητο, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός σε θέματα οργάνωσης, πρόληψης και προστασίας των αθλητών του κάνει πολύ σοβαρή και εξειδικευμένη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια, για αυτό και παραμένει σε τόσο υψηλό επίπεδο παρά το ότι έχει να ανταγωνιστεί οικονομικά μεγαθήρια.

Το θέμα βέβαια είναι αν συμφωνούν οι «ειδήμονες» και τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Φιορεντίνα – Νάπολι 2-2: Οι Βιόλα κλώτσησαν την ευκαιρία αλλά κρατούν την ευρωπαϊκή τύχη στα χέρια τους (vid)

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League είναι πλέον υποχρεωμένη να παίξει έναν άλλο «τελικό» για την Ευρώπη μέσω της Serie A στην έδρα της Κάλιαρι τρεις ημέρες πριν την OPAP Arena για να μην μπει σε μπελάδες στο τέλος του πρωταθλήματος - Υπό το βλέμμα του Συλαϊδόπουλου η χορταστική ισοπαλία με τους Παρτενοπέι

Γκραν Κανάρια – Ρεάλ 71-73: «Σκούπισε» με ζόρι τη σειρά και έδωσε ρυθμό στον Ρούντι πριν τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό

Οι Μαδριλένοι τα βρήκαν σκούρα στο δεύτερο ματς με τη μαχητική Γκραν Κανάρια αλλά βρήκαν τις λύσεις στο τέλος για την πρόκριση -με αγωνιστικά οφέλη- στα ημιτελικά της Liga Endesa σε μία πρόβα τζενεράλε πριν την ημιτελική μάχη με τον Ολυμπιακό στο Βερολίνο

Πανιώνιος – Μίλωνας 79-87: Πήρε το ντέρμπι της Νέας Σμύρνης και επέστρεψε στην Basket League μετά από 23 χρόνια

Ο εξαιρετικός Μίλωνας νίκησε μετά από μεγάλη μάχη τον Πανιώνιο και πήρε το εισιτήριο για τα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, με τους Κυανέρυθρους να έχουν δεύτερη ευκαιρία για άνοδο απέναντι στον διψασμένο Ηρακλή την ερχόμενη Κυριακή