18.2 C
Athens

Τι λένε τώρα οι «ειδήμονες» για Λάνγκφορντ;

Ο Inspector Campbell γράφει για τους τραυματισμούς της Euroleague που δεν αγγίζουν τον Ολυμπιακό, αλλά και για εκείνους που απορούσαν γιατί οι Πειραιώτες «έκοψαν» πέρυσι τον Λάνγκφορντ

Τα άσχημα νέα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κιθ Λάνγκφορντ, για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα είναι και πάλι σε θέση να αγωνιστεί (κατά τον Ρικ Πιτίνο ίσως χάσει το υπόλοιπο της σεζόν), έρχονται να θυμίσουν μια απόφαση του Ολυμπιακού πάνω στην οποία είχαν διατυπωθεί αρκετές ενστάσεις.

Πέρυσι τέτοια εποχή πάνω κάτω οι ερυθρόλευκοι βρισκόντουσαν σε αναζήτηση γκαρντ, με τον Γιαννη Σφαιρόπουλο να απορρίπτει την περίπτωση Λάνγκφορντ, ο οποίος… παρακαλούσε να μετακομίσει στον Πειραιά. Φυσικά ο λόγος της απόρριψης δεν είχε να κάνει με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Αμερικανού, αλλά με την σοβαρή έρευνα που έγινε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Το γεγονός ότι ο Λάνγκφορντ ήταν ήδη 1,5 μήνα ελεύθερος από την ομάδα του στην Κίνα και καμία ομάδα δεν είχε ενδιαφερθεί να τον αποκτήσει δεν ήταν τυχαίο. Οι ερυθρόλευκοι εξέτασαν την περίπτωσή του. Ψάξανε, ρώτησαν και έμαθαν ότι η σωματική κατάσταση του Αμερικανού αρχισκόρερ εμπεριείχε σημαντικά ρίσκα. Ότι δηλαδή ήταν αρκετά πιθανό μέσα από την ένταση των ευρωπαϊκών ρυθμών και την πολύ μεγαλύτερη καταπόνηση σε σχέση με το κινέζικο πρωτάθλημα, να βγάλει διάφορα προβλήματα τραυματισμών.

Το «κόκκινο» που άναψε τότε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είχε προκαλέσει αντιδράσεις και κακόβουλα σχόλια από διάφορους ειδήμονες, αλλά σήμερα αποδεικνύεται σοφό. Την ώρα που ο Ολυμπιακός έκοψε τον Λάνγκφορντ το Φεβρουάριο, αρνούμενος να του προσφέρει έστω ένα 4μηνο συμβόλαιο, ο Παναθηναϊκός δεν δίστασε να τον υπογράψει το καλοκαίρι ως βασική επιλογή.

Η μεταγραφή παρουσιάστηκε σα βόμβα και θα ήταν τέτοια αν το μοναδικό ζήτημα ήταν το ταλέντο του Λάνγκφορντ. Στην πράξη αποδείχτηκε ότι οι πράσινοι έβαλαν μια… ωρολογιακή βόμβα στο ρόστερ του που ήταν θέμα χρόνου να σκάσει. Κι έσκασε… Με την ευθύνη προφανώς να βαραίνει περισσότερο τον Πασκουάλ, εφόσον εκείνος εισηγήθηκε την απόκτηση του 35χρονου γκαρντ.

Ο Παναθηναϊκός πληρώνει υψηλό τίμημα με τους τραυματισμούς οι οποίοι τον ταλαιπωρούν από την αρχή της σεζόν. Από τη θλάση του Λοτζέσκι τον Οκτώβριο και το πρόβλημα του Παπαπέτρου στον καρπό, μέχρι την εξέλιξη με Λάνγκφορντ και φυσικά το τελευταίο σοβαρό πλήγμα με τον Νίκο Παππά. Κι άλλες ομάδες στην Ευρωλίγκα θυμίζουνε νοσοκομεία, όπως η αποδεκατισμένη Ζαλγκίρις ή η Χίμκι που έχει χάσει τους πιο κομβικούς της παίκτες. Αντίθετα στον Ολυμπιακό η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, αφού για την ώρα δεν έχει προκύψει κανένα σοβαρό πρόβλημα.

Χωρίς μάλιστα να αλλάξει ιατρικό τιμ, όπως με φαιδρότητα ζητούσαν και προανήγγειλαν διάφορα δημοσιεύματα. Χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει κανείς που διεκδικεί το αλάθητο, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός σε θέματα οργάνωσης, πρόληψης και προστασίας των αθλητών του κάνει πολύ σοβαρή και εξειδικευμένη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια, για αυτό και παραμένει σε τόσο υψηλό επίπεδο παρά το ότι έχει να ανταγωνιστεί οικονομικά μεγαθήρια.

Το θέμα βέβαια είναι αν συμφωνούν οι «ειδήμονες» και τα πάσης φύσεως παπαγαλάκια…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ιμπόρα: Όμορφο όνειρο η πορεία μας στο Conference, εξακολουθεί να εξαρτάται από εμάς το πρωτάθλημα

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για την ιστορική πορεία του Ολυμπιακού που βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στον τελικό του Conference League και παράλληλα έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Έτσι ξεκίνησε ο χαμός στην Πόλη: Η χειρονομία οπαδού της Φενέρ στον Ντιαλό προκάλεσε την «έκρηξη» των Μονεγάσκων

Δείτε πώς άναψε το φυτίλι ανάμεσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε και τους παίκτες της Μονακό, με το παρκέ να μετατρέπεται σε ρινγκ και τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου

Θρύλε, κοίτα τι έκανες στο Μπέρμιγχαμ: Ο «πρίγκιπας» Ελ Κααμπί και το masterclass από Έσε – Τσικίνιο

Ο άψογος Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ κατέρριψε έναν ακόμη ποδοσφαιρικό μύθο, αφού δεν τα έκανε όλα τέλεια αλλά πήρε το τέλειο αποτέλεσμα στο «Βίλα Παρκ», αποδεικνύοντας πως ό,τι κι αν γίνει στη ρεβάνς θα ζήσει και θα πεθάνει με τις ιδέες και τη νοοτροπία του Βάσκου τεχνικού