17 C
Athens

Κοιτάζει τους Οριγκί και Σολάνκε η Νιουκάστλ

Η Νιουκάστλ του Ράφα Μπενίτεθ έχει βάλει στο στόχαστρο τους Ντιβόκ Οριγκί και Ντομινίκ Σολάνκε από την Λίβερπουλ

Ο Ντιβόκ Οριγκί και ο Ντομινίκ Σολάνκε βρίσκονται στο ρόστερ της Λίβερπουλ, ωστόσο όπως φαίνεται δεν υπολογίζονται από τον Γιούργκεν Κλοπ. Φέτος δεν έχουν πραγματοποιήσει επίσημη εμφάνιση σε κάποια από τις τρεις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί η Λίβερπουλ και οι φήμες που τους θέλουν να αποχωρούν από την ομάδα είναι πολλές.

Αρχικά στην περίπτωση του Οριγκί, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν τον υπολογίζει και είναι πλέον φανερό. Ο Βέλγος επιθετικός ήταν πέρυσι δανεικός στη Βόλφσμπουργκ, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει με τις εμφανίσεις του, ότι αξίζει να βρίσκεται στους «κόκκινους». Όταν επέστρεψε στην Λίβερπουλ, συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας, όμως ούτε κι εκεί έπεισε τον Κλοπ, ο οποίος έβαλε πωλητήριο στον παίκτη, χωρίς όμως να φύγει.

Η περίπτωση του Σολάνκε διαφέρει αρκετά. Ο Άγγλος φορ ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι στην Λίβερπουλ ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Άγγλους επιθετικούς. Είναι 21 ετών και σίγουρα μαθαίνει πράγματα γύρω από την Premier League και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Πέρυσι προχώρησε σε καλές εμφανίσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει πολλά γκολ. Συγκεκριμένα σημείωσε ένα κόντρα στην Μπράιτον. Πάντως έδειξε όρεξη και ορισμένα  καλά στοιχεία. Όμως φέτος και με δεδομένο ότι ο Στάριτζ υπολογίζεται και ανταπεξέρχεται στο ρόλο του, δεν έχει πάρει ευκαιρίες, με τις φήμες για δανεισμό να είναι πολλές.

Η Λίβερπουλ είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να πωλήσει τον Οριγκί τον ερχόμενο Γενάρη. Για τον Σολάνκε ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα αποφασίσει να τον δώσει δανεικό ή να τον κρατήσει, καθώς ο Στάριτζ είναι εύθραυστος στους τραυματισμούς. Πάντως ο Ράφα Μπενίτεθ κοιτάζει τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ και φαίνεται πως ενδιαφέρεται να αποκτήσει έναν απ’ τους δύο.

Ο Ισπανός τεχνικός της Νιουκάστλ, θα κρίνει αν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση οι δύο αυτοί παίκτες και έπειτα θα προχωρήσει στην απόφαση να κινηθεί για κάποιον ή όχι. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Λίβερπουλ αξιώνει τον Οριγκί γύρω στις 20 εκ λίρες και είναι δύσκολο να τον δώσει με λιγότερα χρήματα.

Πάντως είναι δεδομένο ότι ο Γενάρης για τους «κόκκινους» θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς από την ομάδα είτε τη χειμερινή περίοδο είτε το ερχόμενο καλοκαίρι (τέλος σεζόν) θα φύγουν οι Μάρκοβιτς, Μορένο, Λαλλάνα, Κλάιν. Στους δύο τελευταίους πάντως υπάρχει ένα ερωτηματικό, καθώς μπορεί να παραμείνουν στην ομάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς