17 C
Athens

«Άλωσε» το «Σαν Μαμές» η Ρεάλ Σοσιεδάδ

Παρά τις μαζικές απουσίες, η Ρεάλ Σοσιεδάδ αναδείχθηκε νικήτρια στο τοπικό βασκικό ντέρμπι επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 3-1 στο «Σαν Μαμές»

Οι απουσίες βασικών και σημαντικών ποδοσφαιριστών δεν φαίνεται να δυσκόλεψαν ιδιαίτερα την ομάδα του Ασιέρ Γκαριτάνο. Συγκεκριμένα, οι Μερίνο, Θαλδούα (τραυματίες), Τεό Ερναντές και Χουάνμι (τιμωρημένοι) απουσίαζαν από το μεγάλο ντέρμπι αλλά η Ρεάλ Σοσιεδάδ με εννέα παίκτες από τα φυτώρια στην αρχική ενδεκάδα πήρε το ντέρμπι με τα δύο εύστοχα πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ (30’, 74’) και ένα γκολ του Σανγκάλι στο 47’.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και παρά το προβάδισμα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, η Αθλέτικ βρήκε απάντηση με τον Μουνιαίν δύο λεπτά αργότερα (32’). Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μπερίτσο έδειχνε να μην έχει σχέδιο κι έτσι η ήττα ήρθε σχετικά εύκολα.

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Σιμόν, Ντε Μάρκος (67’ Κάπα), Γεράι Άλβαρεθ, Ινίγο Μαρτίνεθ, Γιούρι, Ντάνι Γκαρθία, Μπενιάτ (83’ Σαν Χοσέ), Σουσαέτα, Μουνιαίν, Ραούλ Γκαρθία (67’ Αντούριθ), Ινιάκι Γουίλιαμς

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Μογιά, Γκοροσάμπελ, Ελουστόνδο, Ραούλ Νάβας, Κέβιν Ροντρίγκες, Ιγιαραμέντι, Θουμπελδία, Ρουμπέν Πάρδο (64’ Θουρουτούθα), Σανγκάλι (76’ Σάντρο), Ογιαρθάμπαλ (84’ Έκτορ Μορένο), Μπαουτίστα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς