Παναθηναϊκός – Παρτιζάν 64-75: Οι Σέρβοι χάλασαν το πράσινο πάρτι με άνετη νίκη (hls)

Με τους Κάρλικ Τζόουνς και Αλεξέι Ποκουσέφσκι στην πρώτη γραμμή, η Παρτιζάν νίκησε εύκολα τους Πράσινους στο ειδυλλιακό Καλλιμάρμαρο που μετρούν πλέον τρεις σερί ήττες σε φιλικά

Η γιορτή που στήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο στο πλαίσιο του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των φίλων του Παναθηναϊκού, με την αναμέτρηση με την Παρτιζάν να αποκτά ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω του χώρου που πραγματοποιήθηκε.

Οι Σέρβοι πανηγύρισαν άνετα τη νίκη με 75-64 σε μια αναμέτρηση που δεν έχασαν τα ηνία σε κανένα σημείο και έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο για τη νέα σεζόν παρότι είναι μια πλήρως ανανεωμένη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη σερί ήττα του σε φιλικά παιχνίδια μετά από τις δύο απέναντι στη Μακάμπι σε Κύπρο και Γλυφάδα (κεκλεισμένων των θυρών) και πλέον αυτή απέναντι στην Παρτιζάν στο ειδυλλιακό Καλλιμάρμαρο.

Ο Λορέντζο Μπράουν λόγω φλεγμονής δεν αγωνίστηκε, ενώ ο Ματίας Λεσόρ ακολούθησε θεραπεία από το δεύτερο μέρος και πήρε χρόνο συμμετοχής στο πρώτο. Ο Κώστας Σλούκας παρότι δεν είχε πρόβλημα έπαιξε ουσιαστικά για λίγο στην πρώτη περίοδο, ενώ προφυλάχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Κώστας Αντετοκούνμπο λόγω ενόχλησης στον αντίχειρα.

Οι Κέντρικ Ναν (κυρίως στη δεύτερη περίοδο), Ιωάννης Παπαπέτρου (στην 4η) αλλά και ο Τσεντί Οσμάν άφησαν μια καλή εικόνα για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν (παρά την αστοχία) ενώ από πλευράς Παρτιζάν εξαιρετικοί ήταν οι Κάρλικ Τζόουνς, Γουάσινγκτον και Ποκουσέφσκι.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα με ελαφρύ αεράκι ωστόσο η Παρτιζάν ήταν εκείνη που κέρδισε τις εντυπώσεις σε άμυνα και επίθεση: για αυτό ανέπτυξε μεγάλες διαφορές και παρά την προσπάθεια της αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού, διατήρησε τη διαφορά από τους πέντε και πάνω για να φτάσει στην επικράτηση χτυπώντας αρκετά μέσα στο καλάθι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-15, 27-36, 43-57, 64-75

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 18/37 δίποντα, 3/23 τρίποντα, 19/26 βολές, 36 ριμπάουντ, 11 κλεψίματα, 18 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Παρτιζάν: 29/46 δίποντα, 2/16 τρίποντα, 11/23 βολές, 43 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα, 18 λάθη

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Μωραΐτης 2, Σλούκας, Οσμάν 5 (4 ριμπάουντ), Σαμοντούροφ 2, Παπαπέτρου 7 (4 ριμπάουντ), Γκραντ 11, Ναν 16 (1/4 τρίποντα), Λεσόρ, Αντετοκούνμπο 1, Γκριγκόνις 4, Ερνανγκόμεθ 3 (1), Μήτογλου 7 (6 ριμπάουντ), Γιούρτσεβεν 6 (8 ριμπάουντ)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): Ντέιβις 12 (5 ριμπάουντ), Λούντμπεργκ 8, Κάρλικ Τζόουνς 9 (4 ριμπάουντ), Ντιλικινά 4, Γουάσινγκτον 13 (1/5 τρίποντα), Κοπρίβιτσα 1, Νάκιτς 2, Ποκουσέβσκι 8, Μπράουν 2, Μπόνγκα 5, Ταϊρίκ Τζόουνς 11 (8 ριμπάουντ)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μεντιλίμπαρ: Καλύτερος σε όλα τα σημεία του γηπέδου ο Άρης, δεν δημιουργήσαμε κινδύνους

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στο κακό πρώτο ημίχρονο...

Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το οικογενειακό τραπέζι στα μέλη του Ολυμπιακού στο Τράπανι

Στιγμές χαλάρωσης απόλαυσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στη Σικελία...

Παναιτωλικός – Αστέρας 1-1: Οι Αρκάδες άντεξαν με 10 παίκτες στο ντεμπούτο του Μακελελέ

Τα πάντα εκτός από νικητή είχε το ντεμπούτο του...

Φενέρ – Γαλατά 1-3: Πήρε το ντέρμπι κορυφής και μαζί αέρα 5 βαθμών πριν τον ΠΑΟΚ

Συνεχίζεται η κυριαρχία της Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία. Η ομάδα...

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Ο Μανού Γκαρθία τιμώρησε το ερυθρόλευκο ναυάγιο

Η τραγική εικόνα των Πειραιωτών τιμωρήθηκε σκληρά από τον Μανού Γκαρθία που με γκολ και ασίστ έβαλε την εκτός και τόπου και χρόνου ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε βαθιά κρίση

Βόλος – ΠΑΟΚ 1-4: Ο Κοτάρσκι έδωσε το σύνθημα και ο Δικέφαλος απέβαλε το άγχος με τεσσάρα στη Θεσσαλία (vid)

Οι μεγάλες επεμβάσεις του Κοτάρσκι έδιωξαν το άγχος του ΠΑΟΚ, ο οποίος με παίκτη παραπάνω από το 35' έβαλε τέσσερα γκολ στη Θεσσαλία και ο Τσάλοφ πανηγύρισε το πρώτο του

Δ. Γιαννακόπουλος: «Δεν μπορώ να βρεθώ στο μνημόσυνο του πατέρα μου, άδικη η δικαστική απόφαση και ακραία η τιμωρία μου»

Με αναφορές στους αδερφούς Αγγελόπουλους και επίκληση στο συναίσθημα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε «άδικη» και «ακραία» την τιμωρία του για τα instagram stories της περασμένης σεζόν ενώ άφησε αιχμές για τη «βιασύνη» της Δικαιοσύνης να τον τιμωρήσει παρότι στην Ελλάδα κινούνται αργά οι διαδικασίες

Πήγασος – Μπερόε 1-3: Αποκλεισμός στην Πολίχνη και εκτός Challenge Cup οι Θεσσαλονικείς

Ο Πήγασος Πολίχνης γνώρισε την ήττα από την βουλγαρική...

Μεντιλίμπαρ: Καλύτερος σε όλα τα σημεία του γηπέδου ο Άρης, δεν δημιουργήσαμε κινδύνους

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφέρθηκε στο κακό πρώτο ημίχρονο...

Μια ανάσα από σπουδαίο «χτύπημα» με Σιόβα ο Ηρακλής

Μια ανάσα από το να ολοκληρώσει μια σπουδαία μεταγραφή...