Διπλή κίνηση με Καραγιάννη και Κουρέτα για την ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού

Διπλή μεταγραφική κίνηση για την ομάδα πόλο γυναικών ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκες ενισχύθηκαν με την 20χρονη τερματοφύλακα, Μαρία Καραγιάννη και τη διεθνή φουνταριστή Ντένια Κουρέτα.

Η ανακοίνωση για τη Μαρία Καραγιάννη:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Μαρία Καραγιάννη. Η νεαρή τερματοφύλακας (ημ. γέννησης 1/11/2004, 1,68μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας πόλο Γυναικών του συλλόγου.

Την περσινή σεζόν (2023-24), η Μαρία Καραγιάννη αγωνίστηκε στον ΓΣ Περιστερίου. Το 2015, ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το πόλο στον ΝΟ Ρεθύμνου, όπου παρέμεινε μέχρι το 2022, ενώ το 2022-23, αγωνίστηκε στον Άλιμο ΝΑΣ.

Με τις «μικρές» Εθνικές μας ομάδες, η Μαρία Καραγιάννη έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια. Συγκεκριμένα, χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019, με την Κ15, ασημένιο στο Ευρωπαϊκό του 2021, με την Κ17. Το 2022, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την Κ19, ενώ την ίδια χρόνια, την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με την Κ20!

Η δήλωση της Μαρίας Καραγιάννη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ανήκω, πλέον, στη μεγάλη οικογένεια αυτού του μεγάλου συλλόγου! Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη, καθώς ο Ολυμπιακός κλείνει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και πραγματικά, είμαι πολύ περήφανη που είμαι εδώ! Στόχος μας να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους που θα διεκδικήσουμε, όπως αρμόζει σε αυτόν τον σύλλογο. Ευχαριστώ τους προπονητές μου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Εύχομαι στις συμπαίκτριές μου και σε όλες τις αθλήτριες μια χρονιά με υγεία, πάνω από όλα».

Προηγούμενες ομάδες:

2015-22 ΝO Ρεθύμνου

2022-23 Άλιμος ΝΑΣ

2023-24 ΓΣ Περιστερίου»


Η ανακοίνωση για την Ντένια Κουρέτα:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Ντένια Κουρέτα. Η διεθνής φουνταριστή (ημ. γέννησης 18/9/2005, 1,75μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας πόλο Γυναικών του συλλόγου.

Την περασμένη σεζόν (2023-24), η Ντένια Κουρέτα αγωνίστηκε και ξεχώρισε με το σκουφάκι του ΑΝΟ Γλυφάδας, ενώ από το 2015 έως το 2023, ήταν στην ΝΕ Πατρών.

Η 19χρονη φουνταριστή είναι διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές μας ομάδες. Το 2021 και το 2022, κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια με την Εθνική Νεανίδων, στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αντίστοιχα. Το 2022, ήταν στην Εθνική Νέων Γυναικών, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το 2022, επίσης, συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις 20 καλύτερες νέες πολίστριες παγκοσμίως!

Η δήλωση της Ντένιας Κουρέτα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οργανισμό του Ολυμπιακού, που μου δίνει την δυνατότητα να αγωνιστώ στον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, αλλά και σε έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί πάντα όλους τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς τίτλους και νιώθω μεγάλη τιμή και απολυτά έτοιμη, να τους διεκδικήσουμε μαζί. Παράλληλα, το γεγονός ότι η επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου συμπίπτει με τη μεταγραφή μου, είναι κάτι που με τιμά και με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Προηγούμενες ομάδες:

2015-23: ΝΕ Πατρών

2023-24: ΑΝΟ Γλυφάδας»

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...