30.2 C
Athens

Νάγκελσμαν: Αντικειμενικές οι αποφάσεις του VAR

Η Γερμανία λύγισε τη μαχητική Δανία με 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Euro, σε ένα ματς που η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Γιόακιμ Άντερσεν.

Ο Δανός στόπερ της Κρίσταλ Πάλας άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό σε μια φάση διαρκείας στα καρέ των Γερμανών ωστόσο μετά από ενδελεχή εξέταση της φάσης από τον Όλιβερ στο VAR, στο 50′ κρίθηκε πως το γκολ είναι αντικανονικό (οφσάιντ έστω και οριακό).

Ο Άντερσεν δε χρίστηκε σκόρερ και δύο λεπτά αργότερα υπέπεσε σε πέναλτι με το απλωμένο χέρι να βρίσκει την μπάλα στη σέντρα του Ράουμ, από το οποίο οι Γερμανοί πήραν προβάδισμα με τον Χάβερτς.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν σχολίασε τις αποφάσεις του VAR και τις χαρακτήρισε αντικειμενικές.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Γερμανίας:

«Ήταν ένα τρελό παιχνίδι! Παρά τις διαμαρτυρίες των Δανών θεωρώ ότι το VAR επιτρέπει την λήψη αντικειμενικών αποφάσεων.

Υπάρχουν ακόμη πράγματα να βελτιώσουμε. Για παράδειγμα, πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι σε καταστάσεις όταν κυριαρχούμε στον αγώνα, πρέπει να μειώσουμε τις αποστάσεις μεταξύ των επιθετικών και των αμυντικών μας και πρέπει να βγάζουμε τη μπάλα πιο γρήγορα. Εάν τα κάνουμε όλα αυτά, θα είναι δύσκολο να μας νικήσουν.

Δεν υπήρχε περισσότερη πίεση από το συνηθισμένο για εμάς σε αυτόν τον αγώνα, παρ’ όλο που ξέραμε ότι η Γερμανία δεν είχε φτάσει στα προημιτελικά για πολύ καιρό (σ.σ. από το 2016). Είναι προνόμιο να παίζεις τέτοιους αγώνες με μεγάλη πίεση».

Για το Ισπανία – Γεωργία από όπου θα προκύψει ο αντίπαλος της Γερμανίας: «Θα είναι δύσκολος αγώνας για την Γεωργία, αλλά και για την Ισπανία. Θα δούμε τι θα βγει από αυτό».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς