27.7 C
Athens

Εγχειρίστηκε ο Κίναν Έβανς, 6-8 μήνες εκτός ο άτυχος Αμερικανός

Το σοκ για τον Κίναν Έβανς επιβεβαιώθηκε, στις αρχές του 2025 επιστρέφει ο άτυχος Αμερικανός που έκανε θραύση στη φετινή σεζόν του στη Euroleague

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε για τον Κίναν Έβανς, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για 6-8 μήνες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ζαλγκίρις ο άτυχος Αμερικανός υπέστη ρήξη επιγονατιδικού τένοντα και θα απουσιάσει από τα παρκέ για τους επόμενους 6 έως και 8 μήνες.

«Το χειρουργείο κράτησε δύο ώρες. Εξετάσαμε μια σειρά από χειρουργικές μεθόδους γιατί η κατάσταση ήταν πραγματικά δύσκολη, αλλά η επέμβαση ήταν επιτυχής», ήταν τα λόγια του γιατρού που έκανε το χειρουργείο.

«Τη Δευτέρα, μετά από λεπτομερή εξέταση, ο Έβανς διαγνώστηκε με ρήξη του συνδέσμου της επιγονατίδας και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση», αναφέρει σχετικά η λιθουανική ομάδα.

Το χρονικό του τραυματισμού

O Αμερικανός τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα της ημιτελικής σειράς της Ζαλγκίρις με τη Λιετκαμπέλις και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Ο Έβανς προσπάθησε να παίξει άμυνα στο τρίποντο και έπεσε κάτω σφαδάζοντας. Πρόκειται για τραυματισμό στο ίδιο πόδι με εκείνο που είχε υποστεί ρήξη αχιλλείου τη σεζόν 2022/23.

Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός περιφερειακός έχει συνδεθεί εντονότατα με τον Ολυμπιακό και ολοκλήρωσε τη σεζόν στη EuroLeague με εντυπωσιακά νούμερα: 17,3 πόντους (44% τρίποντο) και 3,9 ασίστ ανά 27’23” συμμετοχής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς