29.3 C
Athens

Ματέο: Μπερδεμένος με τη διαιτησία, τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι ίδια όταν οι παίκτες χρησιμοποιούν τα χέρια τους στην άμυνα

Μπερδεμένος με τις διαιτητικές αποφάσεις δήλωσε ο Τσους Ματέο μετά το τέλος του τελικού της EuroLeague όπου η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός τεχνικός συνεχάρη τους Πράσινους για την κατάκτηση της EuroLeague και τον Κώστα Σλούκα για το βραβείο του MVP, ωστόσο δεν δίστασε να εκφράσει τις απορίες του σχετικά με τη διαιτησία, λέγοντας πως τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι ίδια όταν οι παίκτες χρησιμοποιούν τα χέρια τους.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό. Άξιζε τον τίτλο σήμερα. Έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ήταν το τέλος μιας πολύ σκληρής κανονικής περιόδου. Κάναμε πολύ καλή δουλειά όλη τη σεζόν αλλά μιλάμε για ένα παιχνίδι. Είναι ένα ματς που δεν μπορεί να κρίνει αν κάναμε καλή δουλειά ή όχι όλη τη σεζόν.

Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί πάλεψαν για αυτό το back to back. Παλέψαμε ως το τέλος, παρότι ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά. Στο πρώτο ημίχρονο καταλάβαμε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνουμε, κάναμε εξαιρετική δουλειά, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλό υλικό. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν πιο δυναμικά κι εμείς χάσαμε κάπως την ενέργειά μας. Κάναμε υπερβολικά σουτ από μακριά, αντί να πάμε κοντά στο καλάθι. Ο Σλούκας ήταν ο πιο πολύτιμος παίκτης και το άξιζε, έβαλε 2-3 σουτ σε κρίσιμες στιγμές κάνοντας τη διαφορά. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε δύο σερί τελικούς. Τώρα έχουμε δύο επιλογές, να κλάψουμε, που θα το κάνουμε απόψε, ή να σηκωθούμε, που θα το κάνουμε από αύριο. Είναι ώρα να δείξουμε τον χαρακτήρα της Ρεάλ, που είναι να συγχαίρει τον αντίπαλο όταν χάνει και να προχωρά μπροστά.

Όταν ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του, εμείς δεν περάσαμε την μπάλα για να επιτεθούμε από μέσα, αλλά είχαμε νευρικότητα και βγάζαμε συνέχεια την μπάλα έξω για σουτ. Δεν είχαμε πειθαρχία στην επίθεση.

Είμαι μπερδεμένος με τη διαιτησία. Οι ψηλοί μας φορτώθηκαν εύκολα με φάουλ, κάτι που δεν γίνεται συνήθως με μας. Νομίζω πως έπαιξε ρόλο και ο εκνευρισμός μας. Ο Πουαριέ πήρε και μια τεχνική, αλλά αυτές είναι αναποδιές που μπορούν να συμβούν και πρέπει να τις αντιπαρέλθεις. Δεν θέλω να πω ότι παραπονιέμαι, αλλά η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε τα κριτήρια να είναι ίδια όταν οι παίκτες χρησιμοποιούν τα χέρια τους στην άμυνα».

Για το αν η ομάδα του ήταν καταπονημένη: «Αυτό είναι το πρόγραμμα. Την Τετάρτη θα παίξουμε με την Μπαρτσελόνα. Το καλεντάρι είναι πολύ βαρύ, αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε. Οφείλω να έχω φρέσκους τους παίκτες μου. Δεν θέλουμε να γκρινιάζουμε γι’ αυτό»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς