26.5 C
Athens

Εκεί πρέπει και μπορεί να «χτυπήσει» τη Φιορεντίνα ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

Η Φιορεντίνα έδειξε και κόντρα στην Κάλιαρι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την αγωνιστική της ταυτότητα και ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει ήδη πού πρέπει να χτυπήσει τους Βιόλα για να κάνει ο Ολυμπιακός το κόλπο γκρόσο στον τελικό της OPAP Arena

Οι μέρες πλησιάζουν και πλέον οι δύο φιναλίστ, Ολυμπιακός και Φιορεντίνα, δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέραν της κούπας του Conference League.

Ο τελικός είναι προ των πυλών της «AEK Arena» και ήδη έχουν βγει τα μπλοκάκια για στοιχήματα, προβλέψεις και αναλύσεις.

Πρόκειται για την πιο μεγάλη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή της Τετάρτης 29 Μαΐου που πλησιάζει. Κι όσο πλησιάζει, τόσο αυξάνεται το άγχος κυρίως για τους φιλάθλους των Ερυθρολεύκων που ζουν και αναπνέουν για την πιο γλυκιά Τετάρτη της οπαδικής ζωής τους, μέχρι την επόμενη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η αναμέτρηση της Πέμπτης για τη Φιορεντίνα κόντρα στην Κάλιαρι δεν μας έκανε και πολύ σοφότερους αναφορικά με το στιλ παιχνιδιού των Βιόλα, το οποίο δύσκολα θα αλλάξει στον τελικό.

Κάλιαρι – Φιορεντίνα 2-3: Ζορίστηκε, κουράστηκε, έσωσε την παρτίδα με πέναλτι στο 103′ και τώρα… Ολυμπιακός! (vid)

Η ομάδα του Ιταλιάνο, όπως έχει γραφτεί ξανά στον ΑΘΛΟ, έχει συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού δίνοντας περισσότερη έμφαση στην μεσοεπιθετική της λειτουργία και λιγότερη στην αμυντική. Γενικώς, είναι μια ομάδα, όπως και η Αταλάντα, που δεν παίζει ιταλικό ποδόσφαιρο.

Με ψηλά τις γραμμές, κοντά τις αποστάσεις, κάθετο ποδόσφαιρο και δυνατές μονομαχίες. Το σύνολο των Βιόλα έδειξε και στη Σαρδηνία πως έχει πολλά θέματα στο transition, ειδικά όταν… ξεχνιέται στην επίθεση και ψάχνει το γκολ.

Δεν έχει σταθερές κι ούτε τόσο αξιόπιστες επιλογές στα στόπερ, δέχονται εύκολα τέρματα από τα άκρα με ευθύνη των μπακ της που έχουν επιθετικές αρετές αλλά αρκετά προβλήματα πίσω και γενικώς δε χρειάζεται να της κάνεις πολλές φάσεις για να βάλεις την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός με τους εξαιρετικούς Ποντένσε και Φορτούνη στα άκρα έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει ζημιές σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, ακόμα και σε καλοστημένες άμυνες, οπότε είναι δεδομένο πως θα βρει τον τρόπο και στον τελικό της Τετάρτης. Τόσο από τον άξονα όσο και από τα εξτρέμ, στοιχεία που υπερτερεί ατομικά και ομαδικά σε θεωρητικό επίπεδο. Μένει να φανεί και στο χορτάρι.

Ο Μεντιλίμπαρ, πάντως, έχει τον τρόπο και διαβάζει ήδη καλύτερα από τον καθένα τη Φιορεντίνα. Μια ομάδα με συγκεκριμένες προδιαγραφές που δεν κρύβεται πίσω από τα προβλήματα της. Τα δείχνει και μέσα από αυτά, πολλές φορές, γίνεται καλύτερη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς