31.4 C
Athens

Κάλιαρι – Φιορεντίνα 2-3: Ζορίστηκε, κουράστηκε, έσωσε την παρτίδα με πέναλτι στο 103′ και τώρα… Ολυμπιακός! (vid)

Σε ένα δραματικό φινάλε στη Σαρδηνία οι Βιόλα κατάφεραν να αποδράσουν με το διπλό κόντρα στην Κάλιαρι χάρη σε buzzer beater του Αρτούρ από την άσπρη βούλα και έρχονται στην Ελλάδα με εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της Serie A

Η Φιορεντίνα έπαιξε με τη φωτιά αλλά τελικά δεν κάηκε από την Κάλιαρι του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος είπε δεν κατάφερε να πει οριστικό αντίο στους πάγκους με έναν σωτήριο βαθμό για την ομάδα του.

Οι Βιόλα έδειξαν ξανά πολλά αμυντικά κενά, ενώ όπως και με τη Νάπολι ήταν αρκετά νωθροί στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που θα πλήρωναν με ήττα αν δεν ερχόταν ο Νίκο Γκονζάλες από τον πάγκο να σώσει αρχικά την παρτίδα με ένα ωραίο γκολ για το 2-2.

Τελικά, με πέναλτι του Αρτούρ στο… 103′ η Φιορεντίνα σφράγισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη Serie A χάρη στο δραματικό 2-3 και πάει με άλλον αέρα στον τελικό της ερχόμενης Τετάρτης για το Conference League απέναντι στον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ.

Όλα αυτά έξι ημέρες πριν τον μεγάλο τελικό του Conference League στην Αθήνα κόντρα στον Ολυμπιακό και με την ομάδα του Ιταλιάνο να εξασφαλίζει στα χασομέρια το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Μαντράγκορα, Ικονέ, Μπαράκ, Καστροβιλί, Μπελότι.

Μέχρι το 85′ η Κάλιαρι κρατούσε σφιχτά στα χέρια της μια πολύτιμη νίκη, ωστόσο η Φιορεντίνα με τις αλλαγές του Ιταλιάνο δεν τα παράτησε, έδειξε χαρακτήρα και με… μπασκετικό τρόπο πήρε τη νίκη στην τελευταία φάση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αρτούρ κι ενώ είχε προηγηθεί το τέρμα του φορμαρισμένου Νίκο Γκονζάλες.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference εξασφάλισε και μαθηματικά με αυτό τον τρόπο το εισιτήριο για τα προκριματικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA για την επόμενη σεζόν και πάει με ένα… βαρίδιο λιγότερο στον τελικό της επόμενης Τετάρτης.

Η Φιορεντίνα είχε προηγηθεί στο 39′ με ωραίο τέρματα του Μποαναβεντούρα αλλά η Κάλιαρι έφερε τούμπα το ματς από το 64′ μέχρι το 84′ εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά των Βιόλα, που όμως είπαν την τελευταία τους λέξη με επικό τρόπο στις καθυστερήσεις!

Το πρόγραμμα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Πέμπτη 23/5

Κάλιαρι-Φιορεντίνα 2-3 (64′ Ντέιολα, 85′ Μουτάντουα / 39′ Μποναβεντούρα, 89′ Νικολάς Γκονσάλες, 90’+13′ Αρτούρ)

Παρασκευή 24/5

Τζένοα-Μπολόνια (21:45)

Σάββατο 25/5

Γιουβέντους-Μόντσα (19:00)

Μίλαν-Σαλερνιτάνα (21:45)

Κυριακή 26/5

Αταλάντα-Τορίνο (19:00)

Νάπολι-Λέτσε (19:00)

Έμπολι-Ρόμα (21:45)

Φροζινόνε-Ουντινέζε (21:45)

Βερόνα-Ίντερ (21:45)

Λάτσιο-Σασουόλο (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς