27.8 C
Athens

Αταμάν: Υπόσχομαι στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ

Το 7ο αστέρι στους οπαδούς του Παναθηναϊκού υποσχέθηκε στη συνέντευξη Τύπου του Final Four της EuroLeague ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Τούρκος τεχνικός ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το επεισόδιο το βράδυ της Τετάρτης με οπαδούς της Φενέρμπαχτσε τονίζοντας πως δεν εκφράζουν τον σύλλογο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να ανταποδώσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της Ευρώπης. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Εύχομαι οι φίλοι του Παναθηναϊκού να απολαύσουν το Final Four. Τι να υποσχεθώ; Ξέρω ότι όλοι σκέφτονται το έβδομο αστέρι στη φανέλα. Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι μια διοργάνωση για εθνικές ομάδες. Φυσικά ως προπονητής από την Τουρκία εκπροσωπώ την πατρίδα μου, αλλά ταυτόχρονα εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό AKTOR. Δεν θεωρώ πως είναι σημαντικό από που προέρχεται ο καθένας. Το μείζον είναι να παίξουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε. Έχω ήδη κερδίσει το τρόπαιο δύο φορές στο παρελθόν, θα προσπαθήσω γι ακόμη μια φορά. Όλοι οι συνάδελφοί μου όμως έχουν το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους.

Αν διαλέξεις καλούς παίκτες με καλούς χαρακτήρες, αν δουλεύεις καλά με το επιτελείο σου. Είτε έχεις έναν είτε δέκα νέους παίκτες, δεν κάνει τη διαφορά. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ να βάλουμε μεγάλους στόχους. Τώρα που είμαστε εδώ, ο μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου στο Final Four.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν για μένα και την ομάδα, χθες. Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για κάτι μικρό που συνέβη, για κάτι που θεωρώ πως δεν αντιπροσωπεύει όλη την οικογένεια της Φενέρμπαχτσε. Είδαμε απλά δεκαπέντε προκλητικούς ανθρώπους, δεν εκφράζουν τον οργανισμό της Φενέρμπαχτσε αυτοί. Εδώ είμαστε μόνο για το μπάσκετ.

Η σχέση μίσους των οπαδών της Φενέρ με τον Αταμάν κρατάει από το 2009

Δεν πιστεύω σε κατάρες ή κάτι άλλο (για την απουσία της ομάδας από το Final Four). Πιστεύω στους παίκτες μου και το επιτελείο μου. Είναι μια νέα εποχή, με νέο προπονητή και νέους παίκτες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς