27.8 C
Athens

Η σχέση μίσους των οπαδών της Φενέρ με τον Αταμάν κρατάει από το 2009

Το σύνθημα που ακολουθεί τον Αταμάν από το 2009, οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε που δεν ξεχνούν και οι αντιδράσεις από το χθεσινό επεισόδιο

Αν στην μπασκετική Ευρώπη η ένταση ανάμεσα στον Εργκίν Αταμάν και τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, κατά τη χθεσινή άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ξενοδοχείο, προκάλεσε έκπληξη, στην Τουρκία αντιμετωπίστηκε απλώς ως… άλλη μια μέρα στη δουλειά.

Η σχέση μίσους ανάμεσα στις δύο πλευρές κρατάει χρόνια, από το μακρινό 2009, με τους οπαδούς της τουρκικής ομάδας να περιμένουν τον συμπατριώτη τους στη γωνία κάθε φορά που τον βρίσκουν απέναντί τους, για να τον «υποδεχθούν» με το ίδιο σύνθημα.

«Ergin Ataman, doping yapsana, doping yapsana…», ήτοι «Εργκίν Αταμάν, είσαι υπεύθυνος για το ντόπινγκ». Αυτό ακούστηκε εν χορώ και το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο, μόλις ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατέβηκε από το πούλμαν των Πρασίνων, κατευθυνόμενος προς την είσοδο του ξενοδοχείου που φιλοξενεί τις αποστολές του Final 4.

Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε δε συγχωρούν το σκάνδαλο των τελικών του 2009

Τι σχέση έχει ο Αταμάν με το ντόπινγκ; Το σύνθημα παραπέμπει στο σκάνδαλο που σημάδεψε τους τελικούς τουρκικού πρωταθλήματος το 2009, όταν η Εφές, υπό τις οδηγίες του Αταμάν, κατέκτησε τον τίτλο απέναντι στη Φενέρ, ωστόσο αργότερα δύο παίκτες της, οι Γκερέμ Γκονλούμ και Μάριο Κασούν, βρέθηκαν θετικοί στην ουσία καθίνη (νορψευδοεφεδρίνη). Οι παίκτες τιμωρήθηκαν με διετή αποκλεισμό, όχι όμως και ο σύλλογος, στον οποίο πιστώθηκε κανονικά ο τίτλος του πρωταθλητή.

Από τότε, οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε επιφυλάσσουν την ίδια υποδοχή στον Τούρκο προπονητή, σε όποιο γήπεδο κι αν τον συναντήσουν ως αντίπαλο, ειδικά στις στιγμές έκρηξης του Αταμάν -που δεν είναι και λίγες…

Οι αντιδράσεις στα τουρκικά social media μετά το χθεσινό συμβάν είναι έντονες, καθώς θεωρούν ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να μπει στο ξενοδοχείο χωρίς να δώσει συνέχεια στο περιστατικό και όχι να βρίσει («άντε γ@μηθ@τε»), καθώς ανάμεσα στους λίγους οπαδούς της Φενέρ που φώναζαν υπήρχαν και παιδιά. Οι Τούρκοι δεν ξεχνούν ότι ο Αταμάν μπορεί στο Final Four να εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό, ωστόσο παράλληλα είναι και ο προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας τους.

Αταμάν: Οι χούλιγκαν προκαλούν τέτοια συμβάντα, ελπίζω η γερμανική Αστυνομία να πήρε το μάθημά της

Το θέμα θεωρείται προς το παρόν λήξαν, καθώς η Euroleague απολογήθηκε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και στον ίδιο τον Εργκίν Αταμάν για ό,τι συνέβη, καθώς και για την ελλιπή προστασία (οι Πράσινοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι ένας αστυνομικός έσπρωξε τον Τούρκο προπονητή), ενώ παρέμβαση υπήρξε και από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, με την παρουσία του ο Έλληνα πρόξενου, Ηλία Κλουβάτου, στο ξενοδοχείο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς