20.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Το ερυθρόλευκο πλάνο πρόκρισης για τη μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του, μέχρι την επόμενη

Ο Θρύλος έτοιμος να γράψει ιστορία στο καμίνι του «Γ. Καραϊσκάκης»: Αποφασισμένοι για την πρόκριση στον τελικό του Conference League οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ, αυτό είναι το πλάνο πρόκρισης κόντρα στην Άστον Βίλα, που δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα

Η μεγάλη μέρα έφτασε για τον Ολυμπιακό. Η μέρα που το «όνειρο τρελό» θα κάνει ένα ακόμη τεράστιο βήμα προς την ολοκλήρωσή του.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ραντεβού με την ιστορία και στο πλάι τους θα έχουν περισσότερους από 31.000 οπαδούς τους στη λάβα του «Γ. Καραϊσκάκης» που θέλει να κάψει την Άστον Βίλα με το βλέμμα στην OPAP Arena και τον μεγάλο τελικό της 29ης Μαϊου, εκεί όπου περιμένει ήδη η Φιορεντίνα.

Η αρμάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τη μισή δουλειά με ονειρικό τρόπο στο Μπέρμιγχαμ, αλλά γνωρίζει πως η αποψινή (9/5, 22:00) ρεβάνς θα είναι ακόμα πιο δύσκολη και απαιτητική.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει φροντίσει να τους κρατήσει προσγειωμένους, ζήτησε συγκέντρωση και επιθετικότητα από το πρώτο λεπτό, λες και το σκορ ξεκινάει από το 0-0.

Μεντιλίμπαρ: Έχω μάθει να διαχειρίζομαι καταστάσεις, θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε

Στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα δύο τερμάτων, αλλά πόσο σίγουρος και χαλαρός μπορείς να είσαι απέναντι στην τέταρτη καλύτερη ομάδα της Premier League φέτος, πίσω από Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Ρητορικό το ερώτημα, καθώς όλοι γνωρίζουμε την απάντηση και πάνω απ’ όλα οι σύγχρονοι ήρωες της ομάδας, που θα παραταχθούν απόψε στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου. Έτοιμοι για μάχη. Μέχρι το τέλος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, πέραν αυτής του Φρανσίσκο Ορτέγκα, με τον Μεντιλίμπαρ να κρατά κλειστά τα χαρτιά του στη συνέντευξη Τύπου, αλλά πάνω-κάτω να έχει δείξει και στις προπονήσεις πως δύσκολα θα αλλάξει τα πρόσωπα της ενδεκάδας από την αξέχαστη και ιστορική βραδιά στο «Βίλα Παρκ», μία εβδομάδα νωρίτερα. Με την υποσημείωση πως στο αριστερό άκρο της άμυνας θα ξεκινήσει είτε ο Κίνι -που φαίνεται να έχει το προβάδισμα- είτε ο Ρίτσαρντς, ο οποίος αγωνίστηκε στο δεύτερο 45λεπτο στο Μπέρμιγχαμ και σε γενικές γραμμές ήταν θετικός.

Η πιθανότερη ενδεκάδα για τον Ολυμπιακό αποτελείται από τους Τζολάκη κάτω από την εστία, Κίνι, Κάρμο, Ρέτσο και Ροντινέι από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα και τους Έσε, Τσικίνιο και Ιμπόρα στην τριάδα των χαφ. Οι Φορτούνης και Ποντένσε θα είναι στα επιθετικά άκρα με τον «φονιά», Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Πιθανή ενδεκάδα Άστον Βίλα: Μαρτίνες – Κόνσα, Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντίνιε – Λουίς, ΜακΓκιν, Κας, Μπέιλι – Ντιαμπί, Γουότκινς.

Σέντρα στις 22:00 στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» με διαιτητή τον elite Γερμανό Φέλιξ Τσβάιερ και στο VAR τους Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία), Τιάγκο Μαρτίνς (Πορτογαλία).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς