20.7 C
Athens

Μπριζ – Φιορεντίνα 1-1: Σε δεύτερο σερί τελικό Conference οι Βιόλα, τσέκαραν το εισιτήριο για την Αθήνα (vid)

Η Φιορεντίνα βρήκε το χρυσό γκολ πρόκρισης στο 85' με τον Μπελτράν και θα βρεθεί σε δεύτερο σερί τελικό Conference όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην OPAP Arena κόντρα σε Ολυμπιακό ή Άστον Βίλα

Ξανά παρούσα στον τελικό του Conference η Φιορεντίνα! Οι Βιόλα ήταν ανώτεροι στο Βέλγιο και παρότι δεν αποτυπώθηκε στο τελικό σκορ (1-1) κόντρα στην Μπριζ, τσέκαραν το εισιτήριο για την Αθήνα όπου θα επιδιώξουν να πάρουν το τρόπαιο που δεν κατάφεραν να πάρουν πέρσι απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

Θυμίζουμε ότι η Φιορεντίνα περιμένει αντίπαλο από τον άλλον ημιτελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άστον Βίλα, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν το προβάδισμα μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα.

Η αλήθεια είναι πως η Μπριζ ξεκίνησε εντυπωσιακά για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (ηττήθηκε με 3-2 στις καθυστερήσεις στην Τοσκάνη) αλλά όταν το κατάφερε, έδειξε κατώτερη των περιστάσεων στο να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση μπροστά στον κόσμο της.

 

Πίεσε αποτελεσματικά και προηγήθηκε στο 20′ όταν ο Φανάκεν με υπέροχη μπαλιά σημάδεψε τον Ντε Κάιπερ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

 

Οι Βιόλα θέλησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά ο Μινιολέ κατέβασε ρολά και υπήρξε και τυχερός αφού στο τετ α τετ με τον Μαρτίνες απέκρουσε εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Μπελτράν αστόχησε σε κενή εστία.

Στο 35′ το σουτ του Κουαμέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργούν πολλές φάσεις στην εστία του Μινιολέ.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν άλλα δύο δοκάρια σε προσπάθεια του Μπιράγκι και του Κουαμέ ενώ στο 85′ δικαιώθηκαν για την πίεση όταν ο Μέχελε γκρέμισε τον Ενζολά για να υποδειχθεί το πέναλτι με το οποίο ο Μπελτράν έκανε το 1-1.

 

Η Μπριζ προσπάθησε να ψάξει το γκολ αφού το δέχθηκε και αυτό πλήρωσε στο τέλος, με τον Φανάκεν να χάνει την κλασική ευκαιρία για το 2-1 (απέκρουσε ο Τερατσιάνο) και τη Φιορεντίνα να πανηγυρίζει τη δεύτερη σερί πρόκριση σε τελικό Conference και να ετοιμάζεται για τη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου.

ΜΠΡΙΖ (Νίκι Χάγιεν): Μινιολέ, Μέχελε, Οντόι (86′ Νούσα), Ορδόνες, Σάμπε, Φέτλεσεν (70′ Ζινκερνάγκελ), Φανάκεν, Ντε Κάιπερ, Σκόρας (86′ Νίλσεν), Τιάγκο, Ζουτγκλά

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μπιράγκι, Μπελτράν (90′ Ρανιέρι), Αρτούρ (71′ Ντάνκαν), Μαντράγκορα, Γκονσάλες, Κουαμέ, Μπελότι (70′ Ενζολά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς