21.9 C
Athens

Basketnews: «Διαιτητικά λάθη θα γίνονται, αλλά σχεδόν όλα ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού»

Ο καθηγητής διαιτησίας, πρώην διεθνής διαιτητής Τοντ Γουόρνικ ανέλυσε με τον Ντονάτας Ουρμπόνας τα διαιτητικά λάθη του Παναθηναϊκός - Μακάμπι, εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός πως «με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις όλα ήταν υπέρ του ΠΑΟ»

Η διαιτησία στο Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ προκάλεσε την αντίδραση των Ισραηλινών διά στόματος του Όντεντ Κάτας και όχι μόνο, με την τριάδα των Μπελόσεβιτς, Μόγκουλκοτς και Ντιφαλά να βρίσκεται στο επίκεντρο για τον τρόπο που σφύριξε υπέρ των Πράσινων.

Μια από τις πιο έγκυρες και γνωστές ιστοσελίδες για μπάσκετ, το BasketNews, σχολίασε όσα συνέβησαν και έκανε τη δική του ανάλυση ο συνεργάστης στο site καθηγητής διαιτησίας και πρώην διαιτητής, Τοντ Γουόρνικ, o οποίος τόνισε πως όλα τα διαιτητικά λάθη σε αυτό το παιχνίδι «ευνόησαν τον Παναθηναϊκό», ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει ότι: ««Αν η Euroleague έδινε Όσκαρ υποκριτικής, ο Γκριγκόνις θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της λίστας!»

Από τον Διαμαντίδη στον Λεσόρ: Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε το ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς βολών σε Game 5, ξανά με θύμα τη Μακάμπι! (vids)

«Υπήρξαν περίπου 10-12 διαιτητικά λάθη στο παιχνίδι, τα οποία δεν είναι ένα κακό νούμερο για ένα τόσο σωματικό και έντονο παιχνίδι όπως αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι με εξαίρεση τα δύο σφυρίγματα στον Κόλσον (σ.σ. μεταφορά που έγινε και δεν δόθηκε) και Νίμπο (σ.σ. τράβηγμα στεφάνης), όλα τα λάθη ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού. Πάντα θα υπάρχουν λάθη, είναι μέρος του παιχνιδιού και όλοι το αποδέχονται αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια προσδοκία από τις ομάδες και τους φιλάθλους ότι με κάποιο τρόπο τα λάθη θα είναι μοιρασμένα και για τις δύο πλευρές. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη στο συγκεκριμένο παιχνίδι

Ο Κάτας έχει δίκιο να νιώθει αδικημένος, ειδικά στο διάστημα των 8 λεπτών που ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 14-2. Αντί για τεχνική ποινή για φλόπινγκ στον Ντι Μπαρτολομέο έπρεπε να δοθεί επιθετικό φάουλ στον Λεσόρ. Ίσως ο παίκτης της Μακάμπι υπερέβαλε λίγο στην αντίδρασή του, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί η αντικανονική ενέργεια του Λεσόρ. Για τους οπαδούς του NBA, αντίστοιχη φάση έγινε πρόσφατα στο ματς Νικς – Ιντιάνα, όπου ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ. Πρόκειται για δύο παρόμοιες περιπτώσεις, η μία στο NBA δόθηκε σωστά, η δεύτερη στην Ευρωλίγκα λάθος.», τόνισε χαρακτηριστικά όπως μπορείτε να ακούσετε και στο απόσπασμα του video που παρέθεσε το BasketNews.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς