20.7 C
Athens

Ο Τόμι Σχινάς πανηγυρίζει την πρόκριση του Παναθηναϊκού και εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΟΚ (vid)

Ο Insider του ΑΘΛΟΥ φέρνει στο φως ένα βίντεο που δείχνει το ενεργό μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ Τόμι Σχινά να πανηγυρίζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι και τα ερωτήματα που τίθενται στον πρόεδρο της ΕΟΚ ενόψει των τελικών της Basket League είναι αμείλικτα

Τόμι Σχινάς, ένα όνομα μια ιστορία. Ένας άνθρωπος που (όπως και κάμποσοι άλλοι) συνέδεσε το όνομά του με την πιο σκοτεινή εποχή του ελληνικού μπάσκετ, αυτή του «φάρου» της βασιλακοπούλειας ΕΟΚ. Παρότι τα πράσινα αισθήματά του ήταν γνωστά από τη νεανική του ηλικία (με κάποια αδιάψευστα βιντεάκια να συνοδεύουν τον παραπάνω ισχυρισμό), αυτό δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στην καριέρα του.

Ίσα – ίσα που ενδεχομένως να θεωρήθηκε και ως έξτρα προσόν, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που ορίστηκε σε αγώνες του Παναθηναϊκού, ακόμα και σε αιώνια ντέρμπι. Σε κάποιο εξ αυτών όμως, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό (νίκησε ο Ολυμπιακός για να σας το κάνουμε πιο λιανά) και ο Τόμι Σχινάς βρέθηκε στο στόχαστρο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΠΑΟ και της εφημερίδας του που ακόμη κυκλοφορούσε.

Η σχέση Σχινά – Βασιλακόπουλου πέρασε μια μεγάλη κρίση έπειτα από εκείνο το περιστατικό, όμως ο πανδαμάτωρ χρόνος γιάτρεψε τις πληγές που άφησε η νίκη των Ερυθρόλευκων και η οποία δεν είχε σταθεί δυνατόν να αποτραπεί. Το γεγονός αλλά και οι λεπτομέρειες της εξομάλυνσης είχαν αποκαλυφθεί από τον ΑΘΛΟ πριν από μια τετραετία.

Τα χρόνια πέρασαν, το καθεστώς Βασιλακόπουλου πέρασε και τυπικά στα μαύρα κατάστιχα της μπασκετικής ιστορίας, αφήνοντας πίσω του κάμποσα «ορφανά». Κάποια εξ αυτών μας άδειασαν τη γωνιά, κάποια άλλα όμως βρήκαν τον δρόμο τους μέσα στο νέο καθεστώς Λιόλιου. Αυτό που εδώ και λίγο καιρό φρόντισε να επαναφέρει στην επικαιρότητα τον άνθρωπο που διέλυσε κάθε έννοια ισονομίας στο ελληνικό μπάσκετ, σε ρόλο επίτιμου προέδρου.

Ένα από τα παιδιά που δεν πήγαν… χαμένα ήταν και ο Τόμι Σχινάς. Ο οποίος είναι από το 2022 μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ, άρα συνυπεύθυνος για όσα βλέπουμε ειδικά στην Basket League. Αλλά και όσα ενδεχομένως θα δούμε, αφού οι τελικοί που έρχονται είναι για πολλούς και διάφορους λόγους οι κρισιμότεροι ίσως της δεκαετίας.

Σε ένα πρωτάθλημα που αλλοιώθηκε μήνες πριν ξεκινήσει, με την απόφαση-σκάνδαλο για μη αφαίρεση βαθμών από τον Παναθηναϊκό μετά τα έκτροπα που οδήγησαν στην οριστική διακοπή του Game 4, η συμπεριφορά των διαιτητών και εκείνων που τους ορίζουν θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο, μετά το (ελαφρώς επεξεργασμένο ώστε να μη διακρίνονται τα χαρακτηριστικά ανηλίκων) βίντεο που πάρθηκε χτες στο ΟΑΚΑ και φέρνουμε στη δημοσιότητα είναι αμείλικτο, αφού ο άνθρωπος που πανηγυρίζει με σφιγμένη γροθιά και στη συνέχεια χαιρετά τρισευτυχισμένος κάποιον συνοπαδό του είναι ο κύριος Τόμι Σχινάς.

Ένα ενεργό μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε τη νίκη της ομάδας που ήταν κοινό μυστικό ότι υποστηρίζει από παιδί. Πώς είναι δυνατόν όμως να παραμείνει στη θέση του μετά από αυτό το γεγονός και συνολικά πώς θα πείσει πλέον για την αξιοπιστία της η Επιτροπή Διαιτησίας που αναφέρεται απευθείας στον πρόεδρο της ΕΟΚ τον οποίο και εκθέτει, όταν έχει στις τάξεις της έναν άνθρωπο που δεν θα έπρεπε ΠΟΤΕ να βρεθεί εκεί εξαρχής;

Κάπως έτσι αποδεικνύεται ότι κάθε άλλο παρά συμπτωματικό ήταν το ποστ που είχε κάνει ο κύριος Σχινάς ανήμερα της μεταγραφής του Σλούκα, αφήνοντας υπονοούμενα ότι κάποιοι δεν θα πρέπει να μιλάνε μετά τη μετακίνηση του Βασίλη Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μεντιλίμπαρ: Πάμε με λιγότερο άγχος στον τελικό του Conference, να τα δώσουμε όλα και να κατακτήσουμε το τρόπαιο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού παραδέχθηκε πως η εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό ήταν κακή, ενώ έδωσε έναυσμα για την κατάκτηση του Conference αρκεί οι ποδοσφαιριστές του να το ζήσουν, να το χαρούν και να τα δώσουν όλα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2: Ευρωπαϊκή αντίδραση με την υπογραφή του μάγου Ντανιέλ Ποντένσε

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ Ντανιέλ Ποντένσε έβαλε το γκολ της χρονιάς στη Λεωφόρο και στη συνέχεια έδωσε στον Γιόβετιτς την ασίστ με την οποία ο Ολυμπιακός κλείδωσε την 3η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, δέκα μέρες πριν τον ιστορικό τελικό με τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena

Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Άξια πρωταθλήτρια η ομάδα του Λουτσέσκου δια πυρός και σιδήρου

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας για 4η φορά στην ιστορία του σφραγίζοντας τον τίτλο μέσα στη ζούγκλα του «Κ. Βικελίδης»