24.6 C
Athens

Η απόφαση καρδιάς του Άντζελο Σίνα για την εθνική Αλβανίας και το σκάουτ του Σιλβίνιο

Υπάρχει ξεκάθαρος λόγος που ο 20χρονος πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό επέλεξε να εκπροσωπήσει την εθνική Αλβανίας, με τον Σιλβίνιο να παρακολουθεί την περίπτωσή του για την ανδρική ομάδα των Αετών

Ο Άντζελο Σίνα πραγματοποίησε τουρνουά καριέρας στο Youth League με τη φανέλα του Ολυμπιακού, φτάνοντας μέχρι την κορυφή της Ευρώπης σε ένα ιστορικό κατόρθωμα για τη νέα γενιά των Ερυθρολεύκων που κέρδισε τον θαυμασμό ολόκληρου του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Ο 20χρονος τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός, σχεδόν αψεγάδιαστος κάτω από την «ερυθρόλευκη» εστία, με αριθμούς και επιδόσεις που φανερώνουν μεγαλύτερη εμπειρία από όση έχει. Με δικές του σπουδαίες επεμβάσεις ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι το Final-4 της Νιόν και εκεί «μίλησε» ξανά στα πέναλτι στον ημιτελικό με τη Ναντ, για να σηκώσει μαζί με τα υπόλοιπα θαυματουργά πιτσιρίκια την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα για ελληνική ομάδα σε συλλογικό επίπεδο.

Στον τελικό με τη Μίλαν δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, αλλά ακόμα κι έτσι κατάφερε να ξεχωρίσει ακυρώνοντας με τον δικό του τρόπο τα 1,5 XGoals των Ροσονέρι, που όποτε βρέθηκαν απέναντί του αντίκρισαν τείχος. Ένα «τείχος» από την Αλβανία, που έχει πολλά όνειρα και δεν θα επαναπαυθεί ακόμα κι όταν τα κάνει πράξη.

Ο Σίνα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων με την απόφασή του να επιλέξει την εθνική Αλβανίας αντί της Ελλάδας, τουλάχιστον σε επίπεδο Ελπίδων. Κι όμως, δεν ήταν ποτέ θέμα επιλογής, αλλά καρδιάς και εμπιστοσύνης.

«Ο Σίνα του Ολυμπιακού επέλεξε να εκπροσωπήσει την εθνική ελπίδων της Αλβανίας»

Οι συμπατριώτες του τον παρακολουθούσαν πριν καν κάνει το… ξεπέταγμα στην Ευρώπη και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΛΟΥ από την Αλβανία, τού είχαν κάνει την πρόταση για την εθνική Ελπίδων πριν φτάσει ο Ολυμπιακός στην τελική φάση του Youth League.

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο ταλαντούχος Σίνα δεν θέλησε να προδώσει την εμπιστοσύνη τους. Είναι, όμως, και ζήτημα καρδιάς. Να παίξεις για την πατρίδα σου, που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει αρκετά το κομμάτι της εθνικής ομάδας με συνεχόμενες επιτυχίες και εξασφαλισμένη παρουσία στο Euro του 2024.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν άνθρωποι που δουλεύουν για την εθνική Αλβανίας, ο τεχνικός της εθνικής ομάδας της χώρας, Σιλβίνιο, δίνει μεγάλη βάση στα ταλέντα και έχει στην ατζέντα του το όνομα του νεαρού τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που αν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει να κάνει το μεγάλο βήμα για την Ανδρών. Τον πιστεύουν, δουλεύει σκληρά και η πρώτη δικαίωση ήρθε μέσα από την κλήση στην εθνική Ελπίδων της Αλβανίας, η οποία θα γινόταν ανεξαρτήτου της πορείας του Ολυμπιακού στην τελική φάση του Youth League.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς