27.5 C
Athens

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας θέλει να δει τον Κίναν Έβανς με τα χρώματα της εθνικής ομάδας της χώρας

Ο Κίναν Έβανς έχει συνδέσει όσο λίγοι το όνομά του με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον ίδιο να δηλώνει δεμένος με τη Λιθουανία και πρόθυμος να ενταχθεί στην εθνική ομάδας της χώρας, εφόσον εξασφαλίσει το λιθουανικό διαβατήριο.

Για αυτό, μεταξύ άλλων, μίλησε μέχρι και Λιθουανός πρόεδρος, Γκιτάνας Ναουσέντα, ο οποίος στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας προανήγγειλε εξελίξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, αναφέροντας πως θα επιθυμούσε ακόμη περισσότερο από την παραμονή του Έβανς στη Ζαλγκίρις την ένταξή του στην εθνική ομάδας της χώρας του με φόντο το Προολυμπιακό Τουρνουά στο Πουέρτο Ρίκο.

«Θα το ήθελα πολύ, αλλά πιθανότατα θα μπορούσα να κάνω περισσότερα ώστε ο Έβανς να παίξει στην εθνική Λιθουανίας παρά στη Ζαλγκίρις. Τι θα λέγατε για αυτή την ιδέα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Λιθουανίας.

«Πιστεύω ότι όλοι θα είμασταν υπέρ σε μία τέτοια κίνηση, αν και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι μόνο όσοι έχουν λιθουανικές ρίζες θα έπρεπε να παίζουν στην εθνική. Βλέποντας όμως ότι μας λείπει κάτι για να νικήσουμε, νομίζω ότι… έχουμε πρόβλημα στην επίθεση. Αν ο Έβανς δεχόταν να αλλάξει το επίθετό του πώς θα ονομαζόταν;», πρόσθεσε.

Η Λιθουανία θα συμμετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο (2-7/7), μαζί με την Ιταλία, το Μπαχρέιν, το Μεξικό, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη διοργανώτρια χώρα.

Σημειώνεται πως σε δημοσιεύματα στη Λιθουανία τονίζεται πως ο Κίναν Έβανς αρνήθηκε πρόσφατα την υψηλή πρόταση ανανέωσης της Ζαλγκίρις, έχοντας πάρει την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του από το καλοκαίρι στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς