18.8 C
Athens

Ο Ρίτσαρντς είναι έτοιμος για τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στον Ολυμπιακό

Ο Άγγλος μπακ πρέπει να δει την ιστορική ρεβάνς με την Άστον Βίλα ως μία μεγάλη ευκαιρία και για το μέλλον του στον Ολυμπιακό, με τον Μεντιλίμπαρ να τον εμπιστεύεται στα δύσκολα ελλείψει του Ορτέγκα

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το πιο κρίσιμο παιχνίδι της ευρωπαϊκής του ιστορίας -μέχρι το επόμενο- στον επαναληπτικό της Πέμπτης (9/5) με την Άστον Βίλα, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν μαζί τον κόσμο τους που θα γεμίσει ασφυκτικά το «Γ. Καραϊσκάκης» και φυσικά ως παρακαταθήκη το ιστορικό 2-4 του πρώτου ημιτελικού στο Μπέρμιγχαμ.

Το τίμημα; Τεράστιο, αφού κρίνεται η πρόκριση στον τελικό του Conference League, που φέτος θα γίνει στην Αθήνα και την έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης, με τον Μεντιλίμπαρ να έχει ως μοναδικό πρόβλημα αυτό του Φρανσίσκο Ορτέγκα. Ο Αργεντινός μπακ απέφυγε τη σοβαρή ζημιά μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία, ωστόσο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να είναι απόλυτα έτοιμος σε δύο μέρες, με αποτέλεσμα ο Ομάρ Ρίτσαρντς να προβάρει ξανά φανέλα βασικού.

Θυμίζουμε πως τον Ρίτσαρντς εμπιστεύτηκε ο Βάσκος τεχνικός και στο δεύτερο ημίχρονο του «Βίλα Παρκ», όταν δεδομένα η ομάδα του Έμερι θα πίεζε για την ανατροπή. Όπως κι έκανε με γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και διαρκές πρέσινγκ. Μέχρι να κάνει το 2-3 με πέναλτι ο Ελ Κααμπί «παγώνοντας» ξανά τον ρυθμό υπέρ των Πειραιωτών.

Για να μείνουμε στον Ρίτσαρντς, αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του καθιέρωσης στον Ολυμπιακό, αφού ξέρει πως με ένα καλό παιχνίδι την Πέμπτη θα κερδίσει πολλά και σε ατομικό επίπεδο, εξαργυρώνοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή του κι όντας ένας υπολογίσιμος «συναγωνιστής» του Ορτέγκα για τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Διαθέσιμος είναι πάντα και ο Κίνι, ο οποίος επίσης μοιάζει αναγεννημένος στην εποχή του Μεντιλίμπαρ.

Στο πρώτο ματς, όπου αγωνίστηκε για 45′, ο Ρίτσαρντς είχε 13/13 πετυχημένες πάσες σε 25 ενέργειές του με την μπάλα, δύο κλεψίματα, 1/1 πετυχημένα τάκλιν και 2/4 κερδισμένες μονομαχίες στο χορτάρι, δείχνοντας να μην «μασάει» από την έδρα και τις συνθήκες του αγώνα.

Συνολικά, φέτος, μετράει 13 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό, παίρνοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και ως εξτρέμ -κυρίως από τον Καρβαλιάλ-. Το βράδυ της Πέμπτης, μπορεί να είναι η δική του στιγμή για το ολικό restart.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς