25.9 C
Athens

Η Άστον Βίλα μοιάζει μπερδεμένη πριν τη ρεβάνς του Φαλήρου, αλλά παραμένει άκρως επικίνδυνη

Οι Villains δείχνουν να ξεμένουν από ιδέες και ενέργεια στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, αν και οι αριθμοί το διαψεύδουν και αποδεικνύουν πως η σταθερότητα είναι το κλειδί για την σίγουρα μπερδεμένη αλλά πάντα υπολογίσιμη ομάδα του Έμερι

Η Άστον Βίλα δεν είχε εύκολο έργο στο «Amex» κόντρα στην πολύ ανώτερη Μπράιτον. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Οι Γλάροι είναι μία δουλεμένη ομάδα και την Κυριακή έβγαλαν στο χορτάρι όσες επιθετικές αρετές τους διακρίνουν, με το τελικό 1-0 να είναι τιμητικό για την ομάδα του Έμερι, που παρουσιάστηκε σοκαρισμένη, κουρασμένη και μπερδεμένη μετά την τεσσάρα από τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Conference League.

Οι Villains ήταν μία άλλη ομάδα στο Amex. Όπως και την περασμένη Πέμπτη με τον Ολυμπιακό, δεν είχαν την ίδια ενέργεια στο παιχνίδι τους, πολύ λιγότερο τρεξίματα και μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές τους, με τα κενά στην άμυνα να είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

Στην Αγγλία γράφεται πως στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, λίγο πριν το τέλος της, η ομάδα του Έμερι ξέμεινε από ενέργεια και ιδέες. Βέβαια, με μάξιμουμ τέσσερα παιχνίδια να της απομένουν για το τέλος, δεν μπορείς να την ξεγράψεις από τίποτα. Ειδικότερα από τη στιγμή που κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν αποτελεί μία από τις πιο σταθερές -στο κομμάτι απόδοσης και αποτελεσμάτων- ομάδες στο Νησί και ο Βάσκος τεχνικός έχει τον τρόπο να επαναφέρει τους συλλόγους που προπονεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όταν κι όποτε το επιβάλλουν οι καταστάσεις.

Έμερι: Νιώθουμε εκνευρισμό και απογοήτευση για την εμφάνιση, ο Τζανιόλο δεν προπονήθηκε μετά τον Ολυμπιακό

Το ίδιο έκανε και τις περασμένες χρονιές σε Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ, με τις οποίες έχτισε τον μύθο του «Mr. Europa League».

Με λίγα λόγια, η Άστον Βίλα δείχνει να έχει χάσει το τελευταίο διάστημα την ποδοσφαιρική ταυτότητα που την έφτασε μέχρι την 4η θέση στην Premier, αλλά παραμένει η ίδια ομάδα, με την ίδια νοοτροπία και κυρίως τις ίδιες πηγές επικινδυνότητας. Άλλωστε, όλη η προσοχή της στρέφεται πλέον στο Conference, αφού όπως όλα δείχνουν μόνο με δική της «αυτοκτονία» θα χάσει την τέταρτη θέση στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Τροφή για σκέψη ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (9/5) στο «Γ. Καραϊσκάκης» το γεγονός πως η Βίλα είχε κόντρα στην Μπράιτον για πρώτη φορά μετά από επτά σερί στην Αγγλία λιγότερες πετυχημένες πάσες από τον αντίπαλό της, λιγότερες ενέργειες στην περιοχή (μετά από πέντε ματς) και λιγότερες τελικές στην εστία (μετά από έξι).

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα τα παραπάνω είναι πως το «Αmex» ήταν ίσως μία κακή παρένθεση, που δύσκολα θα επαναληφθεί. Εκτός κι αν το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ και των παικτών του εφαρμοστεί στο έπακρο και με περισσότερες θετικές πινελιές απ’ ό,τι στο Μπέρμιγχαμ, όπου ο Ολυμπιακός είχε μαζί του και την τύχη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς