20 C
Athens

Ο Γκαρντίνι αποφασίζει για ακραίο: Ο Ιντάλγκο και η λίστα που έχει στα χέρια του ο Ιταλός

Ο Αντρέα Γκαρντίνι πρόκειται σύντομα να κατασταλάξει στο όνομα του ξένου ακραίου, καλούμενος να αποφασίσει αν θα παραμείνει ο Ιντάλγκο ή αν θα επιλέξει κάποιον από τους παίκτες που έχουν προταθεί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ένας χάλκινος Ολυμπιονίκης, ένας νταμπλούχος με τη Χάλκμπανκ κι ένας Ιρανός διεθνής

Ο Αντρέα Γκαρντίνι έχει σηκώσει μανίκια στον Ολυμπιακό για τον σχεδιασμό του ρόστερ της σεζόν 2024/25 όπου εκείνος δίνει το πράσινο φως για τις κινήσεις. Ο σπουδαίος Ιταλός προπονητής έχει ρίξει το βάρος στη θέση του ακραίου όπου αρχικά εξετάζει την πιθανότητα παραμονής του Σαλβαδόρ Ιντάλγκο.

Ο Κουβανογερμανός ολοκλήρωσε τη δεύτερη σεζόν του στα ερυθρόλευκα και ο Ιταλός αναμένεται να πάρει το επόμενο διάστημα μια απόφαση για τη θέση του ακραίου με τον 39χρονο να είναι μεταξύ των επιλογών του νέου προπονητή των Ερυθρόλευκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Athlosnews.gr, έχουν προταθεί αρκετές περιπτώσεις ακραίων τις τελευταίες ημέρες. Μια από αυτές αφορά στον Ιρανό Μεϊσάμ Σαλέχι, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική της χώρας του και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στη Σαχντάμπ της πατρίδας του. Σε αυτή πήρε μεταγραφή το 2022 όταν και ο 25χρονος ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε στον ώμο στη σύντομη περίοδο που αγωνίστηκε στην Όλστιν.

Στο ερυθρόλευκο κάδρο βρίσκεται και ο Τζον Γκόρντον Πέριν, όνομα πολύ γνωστό στο βολεϊκό κοινό της Ευρώπης αφού ο 34χρονος (2,02μ.) Καναδός πρώην διεθνής (το 2021 αποσύρθηκε από την εθνική του) έχει ένα βαρύ βιογραφικό με πλούσιες παραστάσεις σε Ρωσία (Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ, Μπελογκόριε και Ουράλ), Πολωνία (Ρεσόβια), Ιταλία (Πιατσέντσα, Βερόνα) και Τουρκία.

Εκεί κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με την Αρκάς και ένα με τη Χάλκμπανκ με την οποία πανηγύρισε το νταμπλ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε όντας ένας εκ των ακραίων που αγωνίζονταν στο πλευρό του Έρβιν Ενγκαπέ. Διακρίνεται τόσο για την καλή τεχνική του στην επίθεση και δη από τη θέση «6» όσο και για τη δυναμική του στο μπλοκ με συνολικά καλά ποσοστά στην υποδοχή.

Ασφαλώς και πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση, αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη που επί σειρά ετών αγωνίζεται σε κορυφαία πρωταθλήματα και που το κασέ του μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι.

Τέλος, τη βασική τριάδα της ερυθρόλευκης λίστας συμπληρώνει ο Αργεντινός ακραίος Φακούντο Κόντε, ο οποίος την τελευταία διετία επαναπατρίστηκε και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα με τη Σιουδάδ.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο στα 35 του δεν έχει βρει ακόμα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και δεν έχει αποφασίσει αν θα επιστρέψει στην Ευρώπη 100% αφού προέχουν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο VNL με την εθνική Αργεντινής. Γενικότερα, ο Κόντε είναι ένα όνομα που και στο παρελθόν έχει παίξει για τον Ολυμπιακό χωρίς όμως να υπάρξει κάτι περισσότερο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς