18 C
Athens

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για την ιστορική απόδραση από το Μπέρμιγχαμ

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ραντεβού με την ευρωπαϊκή τους ιστορία στο Μπέρμιγχαμ, όπου θα δώσουν τα πάντα για να φύγουν με ένα καλό αποτέλεσμα με φόντο τη ρεβάνς στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην Άστον Βίλα, το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Conference League

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον Ολυμπιακό, που ζει το όνειρο ενός ευρωπαϊκού ημιτελικού στο Μπέρμιγχαμ.

Οι Πειραιώτες έχουν νέο ραντεβού με την ευρωπαϊκή τους ιστορία το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (2/5, 22:00). Το πιο μεγάλο, μέχρι το επόμενο. Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι έτοιμοι για την πρώτη μάχη με την Άστον Βίλα με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Conference League κι ενώ θα έχουν τη ρεβάνς στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» την επόμενη Πέμπτη.

Ο Ολυμπιακός δίνει για πρώτη φορά μάχη σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και όσο το όνειρο μένει ζωντανοί, οι Ερυθρόλευκοι θα το κυνηγήσουν μέχρι τέλους. Με πάθος, ψυχή, αποφασιστικότητα και υψηλά επίπεδα αγωνιστικής και πνευματικής ετοιμότητας.

Ο Βάσκος τεχνικός δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του δεν πρέπει να φοβηθεί παρά μόνο να σεβαστεί ως ένα σημείο την Άστον Βίλα, ώστε να κάνει το παιχνίδι της στο «Βίλα Παρκ» για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς σε μία εβδομάδα στον Πειραιά.

Μεντιλίμπαρ: Δεν πρέπει να φοβηθούμε την Άστον Βίλα, πιστεύουμε στους εαυτούς μας

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει κι αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί και στην Αγγλία, με τον Μεντιλίμπαρ να σκέφτεται έντονα το ενδεχόμενο να «ασφαλίσει» τη μεσαία του γραμμή, με τριάδα στα χαφ που θα κληθεί να περιορίσει τα πολλά επιθετικά ατού των Άγγλων.

Αυτή η τριάδα θα απαρτίζεται λογικά από τους Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, με τον Ιμπόρα να διεκδικεί φανέλα βασικού ανάμεσά τους. Από εκεί και πέρα, στην εστία θα βρίσκεται ο ήρωας της Πόλης, Κωνσταντής Τζολάκης, με τους Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσο και Ροντινέι από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα.

Με Πρεκατέ στο Μπέρμιγχαμ ο Ολυμπιακός

Μπροστά από την τριάδα στα χαφ αναμένεται να πάρουν θέση οι Φορτούνης και Ποντένσε στα επιθετικά άκρα, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί μοναδικό προωθημένο στην κορυφή.

Σέντρα στις 22:00 για το ιστορικό αυτό παιχνίδι για τους Πειραιώτες και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, που για άλλη μία χρονιά βασίζει όλες του τις ελπίδες για κάτι καλύτερο στη βαθμολογία της UEFA στον Ολυμπιακό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς