18 C
Athens

Μεντιλίμπαρ: Δεν πρέπει να φοβηθούμε την Άστον Βίλα, πιστεύουμε στους εαυτούς μας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν σκοπεύει να αλλάξει πράγματα στην προσέγγιση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άστον Βίλα. Ο κόουτς των Ερυθρόλευκων θέλει νίκη στο Μπέρμιγχαμ και όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου, πιστεύει πολύ στις δυνατότητες της ομάδας του ανεξαρτήτως του μεγέθους του αντιπάλου. Αυτό που θα χρειαστεί είναι ηρεμία και πίστη, με τον Βάσκο να τονίζει πως δεν φοβάται τους Χωριάτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έχουμε τον ίδιο τρόπο προετοιμασίας όπως σε όλα τα παιχνίδια. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είμαστε εδώ πανέτοιμοι για να κερδίσουμε.

Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσουμε. Ποιο όμως μπορεί να θεωρηθεί ένα καλό αποτέλεσμα; Δεν μπορείς να σκέφτεσαι και τα 180′. Πρέπει να σκεφτούμε μόνο το πρώτο παιχνίδι και όχι το δεύτερο, στόχος είναι να κερδίσουμε.

Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και έχω σκεφτεί απόλυτα τις επιλογές μου εν αναμονή και της τελευταίας προπόνησης στην οποία μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Ξέρω ποιο πλάνο θα ακολουθήσουμε και θέλουμε την ηρεμία των προηγούμενων αγώνων και πίστη. Ξέρουμε ότι παίζουμε με ομάδα της Premier League όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φοβόμαστε και να νιώσουμε ότι είμαστε κατώτεροι. Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας.

Κέρδισα έναν ευρωπαϊκό τίτλο πέρσι όμως είμαι φρέσκος σε αυτό, ο Έμερι έχει τέσσερις (σ.σ. γέλια). Μου αρέσει και με ιντριγκάρει και μένα η Ευρώπη, είναι κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό. Αυτοί που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο είναι οι παίκτες κι αυτοί έχουν την αξία. Εμείς είμαστε εδώ να δίνουμε κατεύθυνση και οδηγίες.

Δεν παίζει μόνο ο Γουότκινς, εμείς έχουμε προετοιμαστεί για ολόκληρη την ενδεκάδα της Άστον Βίλα και όχι μόνο τον επιθετικό της. Θέλουμε να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά.

Έχουμε παίξει με καλούς αντιπάλους που είναι επίσης δυνατοί. Θα γινόμασταν ρεζίλι αν αλλάζαμε το στυλ μας απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. Θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά γιατί για να έχουμε φτάσει έτσι ως εδώ, σημαίνει ότι κάναμε πράγματα σωστά. Θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Αν το καταφέρουμε, θα έχουμε πιθανότητες να προκριθούμε στον τελικό. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Έχουμε κάνει μια πορεία και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς