18.3 C
Athens

Ντόρτμουντ – Παρί 1-0: Οι ατρόμητοι Βεστφαλοί έκαναν το πρώτο βήμα για τον τελικό του Champions League

Οι απίθανοι Βεστφαλοί έκαναν τρομερή εμφάνιση απέναντι στην Παρί και απέκτησαν ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League όπου θέλουν να βρεθούν μετά από 11 χρόνια

Το κίτρινο τείχος έκανε τη δουλειά του και η Ντόρτμουντ έκανε το πρώτο βήμα για να επιστέψει σε τελικό Champions League μετά από 13 χρόνια! Οι Γερμανοί υπέταξαν με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν σε μια αναμέτρηση που είχαν καθολική υπεροχή και εφόσον ήταν πιο ψύχραιμοι, θα μπορούσαν να έχουν βρει και ένα δεύτερο.

 

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή συνάντηση των δύο ομάδων με τους Βεστφαλούς να παίρνουν τη νίκη μετά από μια ήττα και μια ισοπαλία στον όμιλο. Ο Έντιν Τέρζιτς διάβασε άριστα τις αδυναμίες της Παρί και με επιθετική πίεση δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία στο πρώτο μέρος όπου είχε τρία άστοχα σουτ.

Η Ντόρτμουντ βρήκε το χρυσό γκολ στο 36o λεπτό, όταν από τη βαθιά μπαλιά του Σλότερμπεκ, ο Φίλκρουγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας αφού έκανε μαγικό κοντρόλ με το δεξί και εκτέλεσε τον Ντοναρούμα με το αριστερό.

 

Ο Ντοναρούμα είχε χρειαστεί να επέμβει σε τετ α τετ (από πλάγια θέση) στον Ζάμπιτσερ στο 14′, ενώ σταμάτησε ξανά τον Αυστριακό που πλάσαρε από κοντά στο 44′.

Οι Παριζιάνοι δημιούργησαν τις μοναδικές σημαντικές στιγμές τους με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Σε φάση διαρκείας στο 52′ τόσο το σουτ του Εμπαπέ όσο και αυτό του Χακίμι σταμάτησαν στα δοκάρια. Στο 56′ η κεφαλιά του Ρουίθ κατέληξε άουτ, με τον συναγερμό να κλείνει από το 60′ και έπειτα.

Οι παίκτες του Τέρζιτς ανακτούσαν εύκολα την κατοχή, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και στο 60′ ο Σάντσο σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Φίλκρουγκ, το πλασέ του οποίου ήταν άστοχο. Ο Γερμανός αστόχησε και σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, με την Ντόρτμουντ να μη βρίσκει το δεύτερο γκολ αλλά να διατηρεί αυτό το 1-0 ως το τέλος και μαζί το μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Champions League.

Δεν προμηνύεται εύκολος ο δεύτερος ημιτελικός στο Παρίσι ωστόσο οι Γερμανοί έχουν βάλει πίεση στην Παρί, ενώ μπορούν να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από το ότι είναι η μοναδική ομάδα στη φετινή διοργάνωση που έχει κρατήσει πέντε φορές το μηδέν παθητικό.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον (87′ λ. τρ. Βολφ), Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τζαν, Ζάμπιτσερ, Μπραντ (87′ Ενμετσά), Σάντσο, Αντεγέμι (83′ Ρόις), Φίλκρουγκ (90+1′ Μουκοκό)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ερναντέζ (42′ λ. τρ. Μπεράλντο), Μέντες, Ρουίθ, Βιτίνια, Ζαΐρ-Εμερί, Μπαρκολά (65′ Κολό Μουανί), Ντεμπελέ, Εμπαπέ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς