18.3 C
Athens

Ληστεία στο ΣΕΦ και με τη βούλα της EuroLeague: «Παράβαση Σατοράνσκι, σωστές οι αποφάσεις στο Μακάμπι – Παναθηναϊκός»

Με επίσημη τοποθέτησή της, η EuroLeague επιβεβαίωσε την παράβαση στην επαναφορά του Σατοράνσκι που δεν καταλογίστηκε, επιβεβαιώνοντας την αλλοίωση αποτελέσματος στο Game 3 εις βάρος του Ολυμπιακού - Η λίγκα άδειασε την ένσταση του Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό στις φάσεις για τις οποίες διαμαρτυρήθηκε

Η EuroLeague «αναγκάστηκε» να τοποθετηθεί επίσημα έπειτα από τη γενική κατακραυγή για τη διαιτησία σε Game 3. Την Τετάρτη (1/5), η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για να σχολιάσει επίσημα τέσσερις αποφάσεις από τις αναμετρήσεις Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός και Μακάμπι – Παναθηναϊκός.

Πιο συγκεκριμένα, η EuroLeague δικαίωσε τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού για την επαναφορά του Σατοράνσκι υποστηρίζοντας πως οι διαιτητές κακώς δεν έδωσαν την κατοχή στους Ερυθρόλευκους ενώ χαρακτήρισε σωστή την υπόδειξη φάουλ του Πετρούσεφ στον Πάρκερ.

Αν οι διαιτητές δεν έκλειναν τα μάτια στην καθαρή παράβαση, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα είχαν στη διάθεσή τους τα τελευταία 16” του αγώνα με το σκορ στο 71-69 και την Μπαρτσελόνα να πρέπει να κάνει δυο φάουλ προκειμένου να τους στείλει στις βολές για να σταματήσει το χρονόμετρο και να πάρει εκείνη την κατοχή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ματς του Βελιγραδίου, η EuroLeague δικαίωσε τους διαιτητές για τις αποφάσεις τους στο Μακάμπι – Παναθηναϊκός παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες των Πράσινων που κατέθεσαν ένσταση, η οποία προφανώς δεν έχει καμία τύχη μετά το επίσημο άδειασμα της λίγκας.

Η ανακοίνωση της EuroLeague

Για το Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός:

«Με 16.3″ να απομένουν για τη λήξη της 4ης περιόδου, ο χρόνος που έχει στην κατοχή του την μπάλα ο Σατοράνσκι πριν την επαναφέρει στο παρκέ ξεπερνά τα 5″. Οι διαιτητές έπρεπε να δείξουν την παράβαση 5″ για να δοθεί η κατοχή στον Ολυμπιακό. Παράβαση που λανθασμένα δεν σφυρίχτηκε.

Με 1″ να απομένει στην παράταση, ο Πετρούσεφ κάνει επαφή με το αριστερό χέρι σε αυτό του Τζαμπάρι Πάρκερ όταν εκείνος ξεκινά την κίνηση προς τα πάνω που προηγείται του σουτ. Οι διαιτητές έδειξαν φάουλ. Σωστή απόφαση».

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Τα ακλόνητα πειστήρια ενός προμελετημένου εγκλήματος (vids)

Για το Μακάμπι – Παναθηναϊκός:

«Με 57″ να απομένουν στην 4η περίοδο, ο Τζος Νίμπο κατεβάζει το επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ του Αντόνιους Κλίβελαντ. Ο Νίμπο τρέχει στη μία από τις γωνίες του παρκέ και πετά την μπάλα στον Ματίας Λεσόρ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει από την κόντρα εκτός για να δοθεί η κατοχή στη Μακάμπι. Έχοντας εξετάσει όλες τις διαθέσιμες εικόνες, δεν υπάρχει ξεκάθαρο στοιχείο που να δείχνει ότι ο Νίμπο πατά τη γραμμή, αφού η φτέρνα μπορεί να σηκώνεται από το παρκέ και η λήψη της κάμερας δεν δείχνει κάτι διαφορετικό.

Έξαλλος ξανά ο Δ. Γιαννακόπουλος: «Αυτός ο γαμ… μ@@@κ@ς που παίζει με τις επενδύσεις μας θα τιμωρηθεί;»

Με 14.9″ για τη λήξη της 4ης περιόδου, ο Λορέντζο Μπράουν πάει στο καλάθι και ο Λεσόρ επιχειρεί το μπλοκ στο σουτ. Ο διαιτητής σφυρίζει παράβαση στην κάθοδο της μπάλας. Από τη στιγμή που η φάση γίνεται στα τελευταία δύο λεπτά του 4ου δεκαλέπτου, υπάρχει εξέταση από τους διαιτητές στο instant replay κι αφού εξετάζουν τη φάση βλέπουν ότι το μπλοκ είναι καθαρό. Σωστή απόφαση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς