17.4 C
Athens

Super League: Τα δεδομένα για τον τίτλο και ο μονόδρομος της Τούμπας για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ακόμα ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου και μένει η μεταξύ τους εκκρεμότητα στην Τούμπα για να φανεί αν η αγωνία για το πρωτάθλημα θα παραμείνει μέχρι το φινάλε ή αν η ΑΕΚ στεφθεί πρωταθλήτρια από τις 12 Μαΐου

Η μάχη του τίτλου καλά κρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο βλέπουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τρεις ομάδες να διεκδικούν το τρόπαιο δύο αγωνιστικές -και με έναν αστερίσκο- πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Αυτός ο αστερίσκος είναι που θα κρίνει πολλά, αν όχι τα πάντα αναφορικά με τον φετινό πρωταθλητή. Είναι ο αστερίσκος της Τούμπας, για το αναβληθέν ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 του Μάη, τρεις ημέρες μετά την ιστορική ρεβάνς των Ερυθρολεύκων απέναντι στην Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference League. Εκείνο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, κανείς από τους δύο δεν θα βολεύεται με την ισοπαλία, μόνον η ΑΕΚ.

Με νίκη του ο Ολυμπιακός θα έχει την κατάσταση στα χέρια του ενόψει της τελικής ευθείας. Θα θέλει δηλαδή άλλες δύο νίκες κόντρα σε ΑΕΚ (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός) για να στεφθεί πρωταθλητής για 48η φορά στην ένδοξη ιστορία του. Με λίγα λόγια, εφόσον η ομάδα του Μεντιλίμπαρ κάνει το 3/3 στα ματς που της απομένουν στα πλέι οφ, ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων, θα κόψει πρώτη το νήμα, σε μία σεζόν που ούτως ή άλλως θα μείνει στην ιστορία.

Για τον ΠΑΟΚ, το σενάριο είναι λίγο πιο περίπλοκο, καθώς χρειάζεται να κάνει το 3/3 απέναντι σε Ολυμπιακό (εντός), Παναθηναϊκό (εντός) και Άρη (εκτός) και παράλληλα να ελπίζει σε απώλεια βαθμού ή βαθμών της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, ώστε να πάρει τον τίτλο στην Τούμπα, μία έδρα στην οποία όπως φαίνεται θα κριθούν τα πάντα.

Ο Παναθηναϊκός, με την ήττα του κόντρα στον Άρη, έμεινε οριστικά εκτός. Μπορεί μαθηματικά να έχει ακόμα λιγοστές ελπίδες, αλλά το σενάριο να χάσει βαθμούς η ΑΕΚ με αντίπαλο τη Λαμία στην OPAP Arena την τελευταία αγωνιστική (19/5) είναι σίγουρα κάτι που κανείς δεν υπολογίζει…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς