20.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – Άρης 0-1: Οι Θεσσαλονικείς έσβησαν τα όνειρα τίτλου των θλιβερών Πρασίνων (vid)

Ο Άρης έκανε «κηδεία» μέσα στη Λεωφόρο με το γκολ του Σαμόρα από το 2' και οι Πράσινοι μπορούν πλέον με βεβαιότητα να θεωρούν χαμένο το πρωτάθλημα για 14η σερί σεζόν

Ο προσηλωμένος και τακτικά άψογος Άρης «άλωσε» τη Λεωφόρο (0-1) και έθεσε ουσιαστικά εκτός μάχης τίτλου τον θλιβερό Παναθηναϊκό, που έφερε τον Φατίχ Τερίμ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά για την ώρα ακούει μόνο τις ηχηρές αποδοκιμασίες των οπαδών των Πρασίνων, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να του παίρνει τον… αέρα ενόψει τελικού Κυπέλλου χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Σαμόρα.

Με την ΑΕΚ να έχει μία σίγουρη -για πολλούς λόγους- νίκη απέναντι στη Λαμία στο πρόγραμμα των δύο αγωνιστικών μέχρι το φινάλε κι άρα μίνιμουμ 78 βαθμούς, οι μάξιμουμ 77 του «τριφυλλιού» (εφόσον κάνει το 2/2) δεν του αρκούν για να κόψει πρώτος το νήμα.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΜΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Αντιθέτως, οι Πράσινοι περισσότερο κοιτούν την πλάτη τους, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο της 4ης θέσης που μπορεί να τους στερήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν, σε περίπτωση που δεν κερδίσουν τον τελικό Κυπέλλου στα τέλη Μαϊου απέναντι στον Άρη, που όπως και κόντρα στους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ήταν άκρως μαχητικός.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Άρη, με τον Σαμόρα να βρίσκει δίχτυα μόλις στο 2′, στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή των Πρασίνων. Ο Μανού Γκαρθία έκανε μία «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά και προς τον άξονα με τον Κοσταρικανό άσο να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να κερδίζει τον Ντραγκόφσκι με ωραία κεφαλιά για το 0-1 των Θεσσαλονικέων.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά στα φετινά πλέι οφ που ο Παναθηναϊκός δέχεται γκολ στα πρώτα λεπτά των αγώνων του στη Λεωφόρο. Την είχε «ξαναπάθει» κατά σειρά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Λαμία, σε ματς από τα οποία πάντως είχε πάρει έξι βαθμούς. Σήμερα, όπως και κόντρα στον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης, έχασε και χάθηκε οριστικά στη μάχη του τίτλου.

Μάλιστα ο Άρης, δεν έμεινε σε αυτό του το προβάδισμα και κυρίως στην κόντρα επίθεση έψαξε και το κάτι παραπάνω, με τον ιδιαίτερα δραστήριο Σαμόρα να απειλεί τόσο στο τέλος του πρώτου μέρους όταν λίγο έλειψε να σκοράρει μετά από τραγικό λάθος του Ντραγκόφσκι (έσωσε ο Ούγκο στη γραμμή), όσο και στις αρχές του δευτέρου με μία βολίδα στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθαρό μυαλό, ένα πειραματικό δίδυμο στα στόπερ και γενικώς αρκετή νευρικότητα και κάκιστη ψυχολογία με αποτέλεσμα να μην έχει πολλές «καθαρές» μεγάλες ευκαιρίες, όπως αυτές με τον Ούγκο και τον Σπόραρ στο β’ μέρος.

Ο Άρης κράτησε σχετικά άνετα τη μεγάλη του νίκη, για πρώτη φορά στη Λεωφόρο μετά από τρία χρόνια, όταν και πάλι είχε κερδίσει (με 1-2 τότε) στα πλέι οφ χάρη σε τέρματα των Ματέο Γκαρσία και Μάνου.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε «λαϊκά δικαστήρια» για άλλη μία φορά φέτος στη Λεωφόρο, με τους οπαδούς να ξεσπούν βλέποντας τον τίτλο να χάνεται για 14η σερί σεζόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 0-1

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαϊδης», Αθήνα

Διαιτητής: Αγκάγιεφ (ΑΖΕ)

Σκόρερ: 2′ Σαμόρα

VAR: Καμάλ Ουμουντλού (Αζερμπαϊτζάν)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 63′ Αράο, 77′ Μαντσίνι, 88” Μλαντένοβιτς, 89′ Τζούρισιτς, 90’+2′ Μπακασέτας / 47′ Ζουλ, 52′ Φαμπιάνο, 57′ Μπράμπετς, 73′ Ντουκουρέ, 90’+4′ Κουέστα, 90’+6′ Μοντόγια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι , -Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79′ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, – Τσέριν (79′ Τζούρισιτς), Βιλένα (63′ Γιερεμέγεφ), – Βέρμπιτς (46′ Μαντσίνι), Μπακασέτας, Λημνιός (46′ Σπόραρ) – Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Ζουλ (72′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, – Σουλεϊμάνοφ (72′ Φετφατζίδης), Γκαρθία (59′ Ρόουζ), Σαβέριο (59′ Τζούρασεκ), – Σαμόρα (66′ Μορόν).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς